Weer dubbele cijfers

01-01-1970
01:00

Zaterdag, wedstrijddag. En eigenlijk kunnen we hetzelfde beginnen als vorige week. Nat en gelukkig spelen we op kunstgras zodat de wedstrijd door kan gaan. Aarlanderveen JO10-1 is de tegenstander. Vooraf klinken er al wat geluiden over makkie en oprollen. Aarlanderveen wist immers van Sportlust, de tegenstander waartegen we vorige week de dubbele cijfers haalde, ook niet te winnen, maar onderschatting is de grootste tegenstander dus scherp beginnen en niet makkelijk er over denken was het devies.

Na het eerste fluitsignaal van de scheids trokken we meteen ten aanval en de eerste kansjes kwamen ook meteen. Maik kon ook vrij snel de eerste van de ochtend aantekenen en ons op voorsprong schieten, 1-0. Dat gaat goed.

In tegenstelling tot vorige week, kwam Aarlanderveen wel wat meer op onze helft en probeerde ze aan te vallen. We kwamen in een fase dat we de bal niet echt lekker weg kregen en veel corners moesten weg geven. Uit één van die corners kon Aarlanderveen gelijk maken. Het moet gezegd, het was een mooie goal en het tegendoelpunt hing al een beetje in de lucht.

De jongen lieten zich verder niet van de wijs brengen en schakelde een tandje bij. Veel druk op het doel van de tegenstander en Jay kon ons weer op voorsprong schieten. niet veel later was het ook 3-1. Maik ging goed door en uit de kluts en via de keeper belandde het balletje pardoes in het doel. Het eindschot van de eerste helft was voor Berat, die op zijn Berat's van afstand de 4-1 binnenschoot. Rust.

Limo, wat aanwijzingen en een keeperwissel later begonnen we aan de tweede helft. Lars ging op doel, wat hij trouwens echt heel goed deed en Sydney mocht het weer een keertje in de spits laten zien. We gingen gewoon verder waar we gebleven waren. Veel aanvallen en geconcentreerd blijven verdedigen. Dat had weer succes, want Berat kon de 5-1 binnenschieten. Ook Sven pikte weer zijn doelpuntje mee en ik denk dat het het mooiste doelpunt van de ochtend was, vol op de wreef in de bovenhoek. intussen was het dus al 6-1 en de dubbele cijfers kwamen weer in zicht. Bas kon met een intikkertje nummer 7 binnen tikken en ook nummer 8 kwam van zijn voet en die nummer 8 was de mooiste aanval van de ochtend. Jay kon op de zijkant mooi doorkomen, gaf een pass op Sven die hem direct prachtig doorspeelde op Bas die hem vervolgens onder de keeper door schoot.

Hadden we vorige week Maik tijd in het laatste deel van de wedstrijd, deze week was het Stijn tijd. Met een paar mooie individuele acties schoot hij er nog even 4 tegen de touwen. Aarlanderveen kon er niet meer veel tegenoverstellen mede door scherp verdedigen van Younes en nog een paar goede reddingen van Lars, waardoor we bijna dezelfde eindstand op het scorebord hebben gezet als vorige week, 12-1!

Weer een mooi resultaat dus en om het karwei echt af te maken, schoot iedereen zijn penalty na afloop ook nog even binnen!

De bekercompetie is nu klaar en helaas gaan we door het verlies in de eerste wedstrijd niet naar de volgende ronde. Nu op weg naar competitie waarin we zeker voor de bovenste plaatsen kunnen mee strijden. We beginnen meteen met een kraker tegen Esto JO10-1, één van de sterkere ploegen in onze poule. Dat wordt een different koekie dan de afgelopen twee wedstrijden dus de jongens kunnen aan de bak.