Geflatteerd onderuit

01-01-1970
0-7

De eerste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie. Nu gaat het er echt om en meteen in de eerste speelronde een tegenstander die door de technische staf als één van de sterkste in de competitie beschouwd wordt. De jongens konden dus meteen aan de bak. Op natuurgras, wat nog lekker vochtig was van de ochtenddauw. Dus niks stond een perfecte pot voetbal in de weg!

De scheidsrechter floot voor het begin, meteen gingen de jongens er vol op. Tegenstander onder druk zetten en proberen tot aanvallen en kansen te komen. Dat lukte een beetje. Niet echt grote kansen, maar het spel speelde zich wel alleen op de helft van de tegenstander af. Een paar corners kregen we, die Sven mooi voor het doel kon krijgen. Maar helaas kon niemand echt goed zijn hoofd er tegen zetten. De druk bleef echter, dus we waren er van overtuigd dat dat doelpunt uiteindelijk wel zou vallen.

Er viel ook een doelpunt, maar wel aan de verkeerde kant! Uit een uitbraak na een corner van ons stonden ze zomaar met een paar mannetjes voor Sydney, die daarop kansloos was. De eerste keer dat ze op onze helft waren en hij lag meteen in het netje. We werden er dus ouderwets uit gecounterd. Maar de jongens gaven niet op en het speelbeeld bleef het zelfde.

Maik kon een keer goed doorgaan en werd vlak voor het doel onderuit geschoffeld door een tegenstander. Dat leek toch wel een behoorlijke pittige overtreding die zeker een penalty waard was, maar de scheidsrechter besloot anders. En in het vervolg plaatste Esto weer een goed uitgevoerde counter. Dat kwam even hard aan, in plaats van 1-1 stond het gewoon 0-2. Echt tegen de verhouding in en de boys hadden het daar een beetje moeilijk mee. Als dan ook nog een beetje ongelukkig de 0-3 en 0-4 ook nog vallen, terwijl wij de bal er maar niet in kregen, de lat werd nog geraakt door Berat, kun je je voorstellen dat de gezichten van de jongens op onweer stonden.

Na een peptalk in de rust, er werd echt niet slecht gevoetbald en voldoende kansen gecreëerd, ging de tweede helft van start. Met nog meer risico in ons spel, om proberen toch die doelpuntjes te maken. De kansenregen werd nu nog groter, maar elke keer stond er een been in de weg of kon de keeper redden. Door vol op de aanval te spelen lag het achterin wel een beetje open. Esto kon er nog vaker uitkomen, maar Sydney stond vaak goed op zijn post en kon een hoop redden.

Bas raakte nog de kruissing, een schot van Lars werd net geblokt, Jay kopte een paar keer net over en zelfs toen hij Maradonna's "hand van god" gebruikte wilde de bal er niet in. En langzaam gaven de jongens het een beetje op. Vandaag zat het er gewoon niet in. Ondanks alles wel een compliment voor de jongens, gewoon hard blijven werken en door gegaan met voetballen. Dat Esto nog 3x kon scoren en zodoende met een 7-0 overwinning aan de haal ging is alleen van belang voor de statistieken. Het spelbeeld vertelde een heel ander verhaal.

Na afloop nog een lekkere traktatie van Younes die net jarig is geweest en bij de meeste jongens kwam de lach alweer op het gezicht. Volgende week gaan we het goed maken en gaan we voor een mooie overwinning op de vroege ochtend.