Na de rust pas echt gas gegeven.

01-01-1970
0-11

Op bezoek bij Jodan Boys deze zaterdag. Vorige week kregen we het deksel op de neus en verloren we ondanks dat we niet echt minder waren dan de tegenstander met duidelijke cijfers. Deze week weer kans om een goeie uitslag neer te zetten. Al vroeg in Gouda aanwezig, sommigen nog niet echt wakker :).

Het fluitje klonk en scherp beginnen is altijd van belang. Dat lukte goed, want meteen konden we ze onder druk zetten. Het spel speelde zich dan ook vrijwel alleen op de helft van Jodan Boys af. De jongens voelde ook meteen dat ze wel wat beter waren, maar daardoor ontbrak het overleg en was het rommelig. Er werd een beetje teveel alleen gespeeld waardoor het vaak gebeurde dat we ons vastliepen tussen 3 of 4 spelers van de tegenpartij. Het duurde dan ook lang voor dat de ban gebroken werd. Maar door een mooie strakke voorzet van Sven, die door Bas simpel ingetikt kon worden kwamen we toch op verdiend op voorsprong. Een mooi voorbeeld van hoe het dan wél moest. Maar dit voorbeeld was verder aan de jongens nog niet echt besteed waardoor het spel rommelig bleef. Zonder dat we echt in gevaar kwamen trouwens, want Younes en Jay hadden achterin alles onder controle en het enige dat Sydney te doen kreeg waren terug speel balletjes.

Uiteindelijk lukte het nog 2x om te scoren, Maik aaide de bal met zijn haren het doel in en Stijn kopte uit een corner binnen nadat de keeper mis zat. 0-3 was dan ook de ruststand, maar gezien de krachtsverhouding had dat veel meer al moeten zijn.

Na de nodige aanwijzingen in de rust, gingen we proberen de 2e helft aan ons doelsaldo te werken. En dat ging een stuk beter dan in de eerste helft. Juist door meer samenspel kwamen we er mooi en goed uit. Bas tikte zijn 2e binnen uit een passje van Maik en Maik zelf schoot met een mooi schot de 0-5 erin. Nu ging het pas echt lopen. Met een puntertje zorgde Jay voor de 0-6 en toen was het de beurt aan Lars die met een mooie kapbeweging zichzelf vrijspeelde en richting de keeper kon. Met een geplaatst schot was het 0-7.

De koek was nog niet op, want Jay punterde, alweer, de 0-8 binnen en Lars scoorde opnieuw door een goede pass wat de 0-9 betekende. De ruimtes werden nu wel heel groot en regelmatig stonden we in overtal tegen hun verdedigers. Sven had nog wat pech in de afwerking, maar uiteindelijk kon hij na een pass van Berat toch zijn doelpuntje meepikken met, jawel, een puntertje. Het slotakkoord was voor Jay die de eindstand bepaalde op 0-11. Punten in de tas, mee naar Alphen

Weer een mooie prestatie en goed het verschil kunnen zien wat er gebeurd als je echt samen gaat spelen. Dan rol je deze tegenstanders gewoon eenvoudig op. Volgende week weer hetzelfde laten zien als we deze tweede helft hebben gedaan en dan komt alles goed.