Spannende pot tegen sterke tegenstander

01-01-1970
2-2

Vandaag kregen we Sportlust op bezoek. In de beker hebben we het JO10-5 team van hun al opgerold, maar dit was de O10-2, dus zou wel even andere koek worden. Door de technische staf werd deze tegenstander gezien als één van de sterkere in onze poule. Maar dat vinden we van onszelf ook, dus op voorhand al alles aanwezig voor een mooie wedstrijd.

Beide teams hadden er zin in en stonden ook al vroeg klaar. 5 minuten voor de officiële aanvangstijd kon de scheids dan al voor de eerste keer op zijn fluitje blazen om de wedstrijd in gang te zetten. Sportlust probeerde goed en voorzichtig op te bouwen via hun vleugelverdedigers. Voorin hadden ze hun beste speler staan, die kon ook echt wel een potje voetballen en onze verdedigers hadden hun handen vol aan hem. Het spel golfde heen en weer en voor beide doelen ontstonden gevaarlijke situaties. Het wachten was op de eerste goal, maar die viel helaas voor ons wel in ons doel. Met een vuil puntertje schoot Sportlust de bal in het hoekje achter Sydney. Meestal is Jay het die zo scoort, maar de tegenstander kan dat dus blijkbaar ook.

Na het doelpunt veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Nog steeds ontstonden er kansen aan beide kanten, Berat raakte met een schot nog de lat, dus we kwamen steeds dichter bij de gelijkmaker. Uit een corner kwam die er ook. Jay kopte de bal mooi tegen de touwen uit een goeie corner van Sven. 1-1, en dat was verdiend. Aan beide kanten viel alle schroom er nu vanaf. Felle duels werden uitgevochten over het hele veld, Younes kreeg meer grip op hun goede spits. Maar gescoord werd er verder niet meer, dus zochten we met deze gelijke stand de kleedkamer op.

Na wat limo en wat aanwijzingen konden we verder met de tweede helft. Het lukte om nog wat meer druk op de tegenstander te krijgen, dus langzaamaan kantelde de wedstrijd en kregen we een licht overwicht. Uiteindelijk was het Berat met en schot in de linker benedenhoek, 2-1! En op dat moment ook dik verdiend. Sportlust leek nog wat extra krachten aangeboord te hebben, want die gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar vaak konden we de druk er goed ophouden. Paal, lat, keeper en benen van de tegenstander stonden de 3-1 in de weg. Soms telden we het doelpunt al maar kreeg er toch nog iemand een teen tegen om hem uit het doel te houden.

Ondertussen bleef Sportlust ook niet ongevaarlijk. En met een lullig doelpuntje konden ze de gelijkmaker maken. Zonde! Maar we gaven het niet op, bleven het doel van de tegenstander opzoeken, soms iets te enthousiast zodat we de verdedigende taken vergaten. Maar goed dat Sydney attent was toen hun spits door kon breken, die 1 tegen 1 situatie maakte hij mooi onschadelijk. De spanning was nu om te snijden, ook bij het publiek. We hoopten nog de 3-2 te kunnen maken maar in deze fase had ook net zo goed de 2-3 kunnen vallen. Het kon dus nog alle kanten op, maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord en bleef het bij 2-2.

Dat was een enerverend potje, met felheid en goed voetbal van beide kanten. Jammer dat we de winst niet over de streep konden trekken maar complimenten voor deze goeie wedstrijd! Volgende week VEP uit, gaan we weer proberen 3 punten mee naar Alphen te nemen om aansluiting met de top te krijgen.
 

Verslagen

Terug naar boven