Matige eerste helft niet meer kunnen repareren

01-01-1970
2-0

Na de uitstekende midweekse wedstrijd tegen onze eigen JO11-1, die we goed partij hebben gegeven, waren we vol vertrouwen dat we de lijn in de wedstrijd van vanochtend tegen VEP door konden trekken. VEP is de trotse koploper die al hun potjes tot nu toe gewonnen heeft, dus aan ons de taak om de eerste punten afhandig te maken. Het weer was prima, het veld lag er lekker bij dus alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal waren aanwezig.

Na het vooraf handen schudden, zoals de profs ook doen, klonk het begin signaal. We begonnen te afwachtend, alle felheid die we woensdag en vorige week wel gezien hebben was nu blijkbaar diep verstopt bij de jongens. Druk zetten lukte niet, we waren telkens een stap te laat en VEP kon daardoor lekker aan voetballen toe komen. Het was dan ook geen verrassing dat het eerste doelpunt in ons doel lag. Een goed schot in de hoek was onhoudbaar voor Sydney en al snel stonden we dus op 1-0 achterstand.

We kwamen maar niet in ons spel, aanvallen kwamen niet uit de verf of stranden halverwege. Slechts uit spelhervattingen konden we een beetje gevaar stichten. Ondertussen kregen we wel wat beter grip op de aanvallers van VEP. Heel veel kansen kregen ze ook niet meer, maar als het niet loopt lijkt alles wel tegen te zitten. Want waar een klutsbal van VEP op miraculeuze wijze wél bij ons in het doel belandde, schoot Maik uit een vrije trap op de kruising ipv van erin. De rust gingen we dus in met een 2-0 achterstand.

Met wat peper door de limo in de rust probeerden we de jongens wat feller te krijgen voor de 2e helft. Dat leek ook resultaat te hebben. De 2e helft werd veel beter gestart dan de 1e helft. Nu lukte het wel om VEP onder druk te houden en kwamen er ook veel kansen. Er was in ieder geval ook weer strijd te zien en de wil om te winnen en VEP kwam er eigenlijk helemaal niet meer aan te pas. 5 keer de lat, 3 de paal, dat was het resultaat, maar dus geen enkel doelpunt en de tijd tikte langzaam in ons nadeel weg. Door nog meer risico te nemen probeerden we nog wat te forceren, maar daardoor gaven we ook meer ruimte weg. VEP kon er niet van profiteren, maar ook voor ons leverde het niks op.

Daardoor was de eindstand hetzelfde als de ruststand en laten we hier 3 punten liggen. Het zat niet mee vandaag, maar volgens trainer Arjan waren de doelen gewoon 10cm lager dan normaal, dus dat verklaart alles ;)

2e helft goed hersteld, goeie inzet maar helaas geen geluk meer. Vrijdag toernooi tegen sterke tegenstanders, dus daar gaan we weer een hoop van leren, zodat we de volgende competitiewedstrijd de 3 punten weer thuis houden.