Tijd om weer 3 punten in Alphen te houden

01-01-1970
5-0

Een winderige zaterdagochtend en de thuiswedstrijd tegen NSV 46 stond op het programma. De laatste 2 wedstrijden waren met slechts 1 puntje niet heel super qua resultaat, maar het voetbal was niet slecht. Ook tijdens het Alphense Boys toernooi hebben we laten zien dat we nog steeds goed kunnen voetballen. Vandaag een mooie gelegenheid om goed voetbal te combineren met óók een goeie uitslag.

Vaak starten we met 3 verdedigers, 1 middenvelder en 2 aanvallers, maar vandaag gingen we iets anders het veld op. Jay en Younes met zijn 2tjes achterop, 3 middenvelders, Bas op rechts, Berat midmid, Maik op links en Sven in de spits. Natuurlijk stond ons slot op de deur Sydney op doel de eerste helft. Scheidsrechter Chelsea floot en de bal rolde voor het eerst.

Of het door de wind kwam, het spelsysteem of de uitgebreide technische staf van vandaag weet ik niet, maar het was rommelig, onzorgvuldig en allemaal net niet. Niet dat de tegenstander nou kansen kreeg, want volgens mij heeft Sydney geen redding hoeven verrichten, Jay en Younes hadden werkelijk alles achterin. En we waren nog steeds de bovenliggende partij, maar van verzorgd veldspel was geen sprake. Uit één van de spaarzame goede aanvallen kwamen we desondanks wel gewoon op voorsprong. Sven gaf het balletje op Stijn die de bal in de lange hoek langs de keeper schoot. 1-0! De voorsprong was dan in ieder geval binnen, maar veel gebeurde er niet meer de 1e helft waardoor dat ook de ruststand was.

Met een keeperwissel, Bas ging keepen zodat Sydney veldspeler werd, begon de 2e helft. En Sydney was super gemotiveerd het goed te doen, want die had een speciale toeschouwer in de 2e helft. NSV 46 probeerde ons onder druk te zetten en dat lukt nog vrij aardig ook. Af en toe werd het gevaarlijk maar de gelegenheids keep kon zijn doel schoonhouden. En er ontstond ruimte voor ons om door te komen. Langzaamaan werd het veldspel iets beter en kwamen we wél aan voetballen toe. Het was Maik die de bevrijdende 2-0 binnen schoot. Een betere marge nu, zodat de technische staf iets rustiger kon toekijken.

Er ontstonden nog meer kansen. Bij de tegenstander ging het lampje langzaamaan al uit. En het was nota bene Sydney die de 3-0 aantekende, wat zal je opa genoten hebben daarvan! Nu kwam de tegenstander er niet meer aan te pas. Steeds vaker verschenen we voor hun doel en Maik kon in 2 etappes de 4-0 binnen werken. Schot met links werd nog gestopt, waarna hij het met zijn chocolade been toch nog binnenschoot. De mooiste goal van de dag gaat naar Sven, met een vlammend schot onderkant lat. Dat er daarna wat te uitbundig gevierd werd, waardoor Sven zich even blesseerde is een kleinigheidje.

Niet super gespeeld, toch verdiend en ruim gewonnen. Zulke wedstrijden zitten er altijd wel tussen. In ieder geval weer hard gewerkt en op naar de volgende.