Eenvoudig trainingspotje op de zaterdagochtend

01-01-1970
01:00

Deze ochtend gingen we op weg naar Sportlust. Speelden we eerder een spannende wedstrijd tegen hun o10-2 die in 2-2 eindigde, vanochtend was het de o10-4 die voor ons klaar stond. Een ploeg die in de onderste regionen staat, dus te doen zou moeten zijn voor onze talenten. Maar ja, de tegenstander van vorige week stond ook onderaan en pas in de tweede helft konden we wat afstand nemen na een verder zeer moeizame wedstrijd. Les hiervan is dat we zelf gewoon altijd in onze beste doen moeten zijn en sterk moeten beginnen, anders krijgen we het tegen elke tegenstander lastig.

Met dat in hun oren geknoopt ging de wedstrijd van start. En de jongens hadden de les blijkbaar goed in hun oren geknoopt, want vanaf het begin werd er goed druk gezet, goed over gespeeld, bal in de ploeg gehouden en kansen gecreëerd. Het was dan ook al snel duidelijk dat de 3 punten in de tas mee naar Alphen zouden gaan want de tegenstander kwam er niet aan te pas. De enige vraag die er nog was, zouden we meer of minder dan 10 goals maken.

Het was Bas die de score opende, na een goeie voorzet van de rechterkant kon hij de bal in 2 instanties achter de keeper in het doel krijgen. De ban was dus gebroken en we gingen lekker verder met aanvallen. Maik maakte al snel de 0-2 en het was Stijn die 0-3 binnenschoot. De 0-4 ruststand werd door Sven op het bord gezet. En eigenlijk was 0-4 nog een karige afspiegeling van het krachtsverschil. De 2e helft op dezelfde voet doorgaan en dan zouden er vast nog veel meer goals volgen.

En dat gebeurde dan ook, in dubbel tempo van de eerste helft. Bas kon weer de ban in de tweede helft breken met een lullig tikje met links die via de paal het doel in rolde en vervolgens ging het erg hard. Maik, Jay, Berat en weer Maik scoorde in korte tijd waardoor het 0-9 stond. Jay besloot in scoringspositie het balletje toch breed te leggen om Maik de 0-10 te kunnen laten maken. Mooi om te zien dat het een echt en hecht team is die elkaar ook wat gunnen. Bijna iedereen stond nu ook al op het scorepapier, behalve Younes en Sydney.

Maar daar zou snel verandering in komen, Jay bleef achterin en stuurde Younes wat meer naar voren, met een mooie pegel scoorde die de 0-11. Jay en Maik zorgden nog voor de 0-12 en 0-13 en nu was er nog maar eentje die niet gescoord had, onze keeper Sydney. Maar al snel werd die ook naar voren gedirigeerd, voor de goede orde, gewoon als keeper dus er was geen keeperwissel :), en het had succes, maar niet voordat Sportlust de ere treffer kon scoren. Dat was ook wel een mooi schot en onhoudbaar voor Sydney. Maar even later was het de beurt aan Sydney zelf en hij scoorde de 1-14. Alle spelers uit het team nu gescoord, dat moet vast een unicum zijn! Mooi dat iedereen het elkaar ook gunt.

Nog één goaltje volgde, die werd gescoord door Jay die de 1-15 eindstand op het bord zette. De tegenstand was misschien niet zo sterk, maar toch goed blijven samenspelen, als team, en elkaar de doelpunten gegund. Dat samen met scherp en sterk beginnen was de basis voor deze ruimte overwinning. Volgende week zullen we het vast weer een stuk lastiger krijgen maar ook dan gaan we er weer voor!