Tweede helft gelijk gespeeld..

01-01-1970
01:00

Een nieuwe zaterdag, een nieuwe tegenstander. Dit keer op pad naar Rotterdam waar Alexandria de tegenstander was. Die zijn ietsje later aan deze poule toegevoegd maar doen het goed en horen wel bij de beter ploegen uit de poule. Het zou dus wel iets moeilijker worden dan vorige week.

Bij het betreden van het veld viel al op dat dat niet best was. Het bleek een pas nieuw kunstgras veld te zijn dat nog niet goed ingespeeld was. Het resultaat een veld waarop de bal niet goed rolde, raar stuiterde en bovenal ontzettend glad bleek. Veel van de spelertjes van zowel ons als Alexandria gleden dan ook weg, sommigen zelfs in de spagaat met wat lichte blessures als gevolg.

De instructies vooraf waren duidelijk, fel beginnen en er kort op zitten zodat de tegenstander geen kans zou krijgen om aan voetballen toe te komen, want voetballen dat kunnen ze wel zou al snel blijken. De eerste minuten, gingen onze jongens er goed op, dat resulteerde ook meteen in kansen, maar nog geen doelpunten. Met iets meer overzicht in de laatste fase en vooral iemand anders de bal gunnen hadden we al op 1 of 2-0 voorsprong kunnen staan. Maar na een minuut of 5 kregen we het deksel op de neus. Een scherpe voorzet kon niet onderschept worden en kwam voor de voeten van de tegenstander die de 1-0 binnen kon schieten.

Zonde, na deze tegentreffer waren we het ook kwijt. We gingen achteruit lopen, waren minder fel en lieten de tegenstander komen. die kwamen dan ook snel op 2-0. Een mooi schot in het hoekje van hun midmid, niks op aan te merken, maar hij stond wel heel vrij in het midden. Deze domper hielp natuurlijk niet om ons over het dode punt heen te helpen waar de jongens duidelijk tegenaan hikten. Als we de bal hadden, ging het wel wat beter. We konden ook best wat mooie combinaties op de mat leggen en kregen nog kansen, maar de lat stond ook een paar keer in de weg. Uiteindelijk viel voor de rust ook de 3-0 nog, pas daarna leken we weer een beetje meer wakker en kwam er wat felheid terug. De laatste 5 minuten van de eerste helft kregen we de druk er wel weer op, maar een treffer zat er nog niet in.

Na een peptalk in de rust, er was nog best wat mogelijk om het om te draaien, begon de tweede helft. We begonnen nu wel weer fel, zaten kort op de tegenstander, maar desondanks lag ook de 4-0 er al snel in. Dit keer bleven we daarna wel gewoon druk zetten op de bal, alleen was het nu in balbezit slordig en minder balvast. Moeilijke oplossingen werden gezocht terwijl simpel altijd beter is. Een grote periode van de tweede helft hadden we wel een licht overwicht, maar echte kansen kwamen er nog niet. Bij afstandsschoten raakten we nog wel een paar keer paal en lat, dus echt mee zat het ook niet.

Doordat we verder naar voren voetbalden kwamen zij er vaker uit, maar Sydney kon een hoop redden en ook zij raakten de lat een keer en Stijn kon de bal een keer van de lijn trappen, dus daar kwamen we zelf ook goed weg. Na een steekbal van Bas, kon Maik uiteindelijk op de keeper af en schieten, de bal plofte over de keeper in het doel. Toch nog een treffertje te pakken, maar meer bleek er niet in te zitten en het bleef bij 4-1.

Een gekke wedstrijd, goeie dingen afgewisseld met minder goeie. Soms bij balbezit erg sterk maar bij balbezit tegenstander niet en andere fases was het juist weer andersom, maar nooit was het zowel in balbezit als balbezit tegenstander goed. Dat gecombineerd met het kwartje dat net niet onze kant op viel en het moeilijk bespeelbare veld maakte dat we nooit over dat dode punt heen konden komen. Terechte uitslag dus, maar we kunnen beter. Wel complimenten voor het harde werken wat de boys tot op het einde hebben gedaan. Volgende week weer nieuwe kansen.