Verdiende overwinning

01-01-1970
01:00

Na de uitglijder vorige week bij Alexandria, oefenden we woensdag tegen Arc JO11-4. Dit leverde een leuke wedstrijd op met een 3-3 resultaat. In de eerste helft werd prima gevoetbald door de mannen en terecht stonden we op voorsprong. De 2e helft was wat minder, vooral door de vele positie wisselingen. Helemaal niet erg, tijdens oefenwedstrijden kun je dingen uitproberen dus het was in ieder geval nuttig. Maik was deze wedstrijd de gevierde speler want hij scoorde 3x.

Vandaag weer een potje voor het echie tegen Olympia. Onder lastige omstandigheden dat wel, want er stond een harde wind. Voor onze supporters was het een snijdend koude wind. De technische staf was vandaag ietsje anders. Doordat Frank een weekendje weg was kwam Guido vandaag om het team te helpen.

We begonnen de eerste helft sterk door meteen druk te zetten. Het was goed te zien dat we hier de laatste tijd op aan het trainen zijn. Direct in de 1e minuut een grote kans waarbij Stijn de bal vlak voor het doel speelde maar er niemand tegenaan kon lopen. Daarna ontstonden grote kansen voor Bas die 2x alleen op de keeper af kon. De eerste keer omspeelde hij de keeper maar werd de hoek om te scoren te lastig met de tweede keer schoot hij de bal rakelings naast. De tegenstander kon hier weinig tegenover stellen. Enige gevaar ontstond door de verre uittrappen van de keeper van Olympia die door de harde meewind gevaarlijk ver kwamen. Voor onze verdedigers was dit best lastig om op te anticiperen. Maar Sydney stond er ook nog altijd en door goed uitkomen was de bal elke keer voor hem. Later door wat slimmer te staan was zo'n bal telkens voor mid-mid Maik.

Onze volgende kans was wel raak, het was Sven die een goede pass van Berat beheerst afrondde. Maar even later lag de bal in ons netje. Een spaarzame corner werd door Olympia goed ingekopt waardoor we toch enigzins teleurstellend met 1-1 gingen rusten. Maar duidelijk was wel dat we een stuk sterker waren als Olympia. Er was dan ook veel vertrouwen dat het de 2e helft wel goed zou komen, zeker met de wind in de rug.

Volgens afspraak werd er flink van afstand op doel geschoten maar telkens ging de bal er net niet in. Ook waren er paar mooie aanvallen maar lukte het steeds net niet om te scoren. We vergaten een paar keer de bal in kansrijke positie aan te nemen en als we toch op doel schoten zat er steeds een been tussen of hield de Olympia keeper goed tegen. Toch werd het verdiend 2-1. Uit een mooie aanval over 3 schijven: Maik speelde Jay in, na een mooie draai passte Jay op de volledig vrij staande Bas die dit keer wel keurig afrondde. Hierna waren er nog grote kansen voor Stijn, Berat en Maik maar lukte het niet meer om er nog eentje te maken. Doordat Olympia de hele 2e helft niet gevaarlijk kon worden bleef het bij 2-1. Het was niet onze beste wedstrijd maar de overwinning was dik verdiend. Op naar Rohda volgende week!