Winst bij directe concurrent

www.avvalphen.nl
01-01-1970
3-6

Een vroege, koude ochtend. Op naar Bodegraven voor een potje tegen Rohda '76. Die hebben 3 verliespunten minder als wij, dus het zou bij voorbaat al een spannend potje worden. Sven was ziek, dus moesten we het met zijn zevenen doen. Geen wissels, maar dat was geen probleem, bleef iedereen tenminste warm ook.

Nadat er een scheidsrechter opgetrommeld was, kon de wedstrijd met iets vertraging beginnen. Onze intenties waren ook meteen duidelijk, vroeg druk zetten en die gasten geen kans geven te voetballen. We hadden dan ook meteen de overhand en werden ook al direct gevaarlijk. Vooral Stijn kreeg een paar kansen, maar de paal had te grote aantrekkingskracht. Die raakte hij een paar keer maar scoren deed hij nog niet.

Het was Maik die wel doel trof. Een vrije trap op een mooie plek schoot hij hard onderkant lat raak. Keeper kansloos en verdiend op voorsprong. Ook de 0-2 kwam van Maik zijn voet. Comfortabele voorsprong, maar we waren er natuurlijk nog niet. Rohda had namelijk ook een paar handige spelertjes en ze konden best wel voetballen ook. Door iets te veel ruimte weg te geven hielpen we ze weer in het zadel door de 1-2 toe te staan.

Lang duurde het echter niet, de mooie aanvallen volgden elkaar op. Daaruit konden we de voorsprong ook weer uitbouwen. Stijn maakte een mooie aanval af na een hele mooie voorzet van Jay. Zo wordt voetbal gespeeld, niet altijd voor eigen succes, maar de bal en de goal ook gunnen aan je medespeler als die er beter voor staat. Ook de 4-1 was een mooi uitgespeelde aanval. Voor Bas was het een koud kunstje om de bal in het doel te tikken nadat de keeper uitgespeeld was. Voor rust moesten we helaas ook nog wel een tegengoal incasseren, dus gingen we rusten met een 2-4 tussenstand.

Volhouden en de 2e helft op dezelfde manier doorgaan, dan zouden we de 3 punten zeker mee naar huis kunnen nemen. Dat deden de jongens dan ook. Druk hielden ze er goed op, vaak kwamen daar ook kansen uit, maar nog steeds waren we geen vriendjes met de lat en paal die weer een paar keer geraakt werden. Maik ging na een half afgeslagen aanval weer goed door en kon met een sliding de 2-5 er in tikken. Ook de 2-6 kwam van Maik, na een afgemeten corner van Bas.

De wedstrijd was nu wel gespeeld en dat speelden ook in de koppies van de jongens. Er verdween iets felheid uit het spel en het werd een beetje onrustiger. De 3-6 viel ook nog, maar blijkbaar was die bal al eerder over de zijlijn geweest. Verder lieten de jongens het niet komen en we kwamen dan ook niet meer in de problemen. Verdiende winst, met ook nog eens heel goed spel. Er komt steeds meer uit wat we op de training oefenen. Volgende week de stadsderby tegen Alphense Boys, wedstrijden die altijd extra spannend zijn.
 

Verslagen

Terug naar boven