Tweede Alphense derby dit seizoen.

01-01-1970
01:00

Met de temperatuur net rond het vriespunt was het veld nog een beetje aangevroren en zweefde de mist net boven het veld. Dit waren de omstandigheden waarin we voor de tweede keer aan moesten treden tegen Alphense Boys JO10-2. Vorig keer liep het na een voorsprong in de eerste helft uiteindelijk niet goed af. We hadden dus wat goed te maken en dit keer ook het thuisvoordeel.

Met een bekende scheidsrechter begon de eerste helft. Maar blijkbaar waren de aanwijzingen van de technische staf nog niet ingedaald, er werd slap begonnen en voor we het wisten stonden we al met 0-1 achter. Dat de jongens van de tegenstander konden voetballen, wisten we al. Maar ze combineerden nu wel heel makkelijk door onze verdediging heen en we moesten dus al meteen in de achtervolging. Niet zoals we het ons voorgesteld hadden.

Langzaam maar zeker kwamen we wel beter in ons spel. Het lukte ons zelf ook om te combineren en daar kwamen ook al de eerste kansen uit. Uit een pass van Berat kon Sven de gelijkmaker binnen schieten. Dat was lekker, nu verder bouwen. Er ontstond een mooie wedstrijd waarin de teams erg aan elkaar gewaagd waren. Voor beide doelen ontstonden spannende momenten en het was wachten op het volgende doelpunt. Helaas viel die aan onze kant, een ongelukkig moment van Sydney betekende de 1-2. Dat was even een domper, maar de jongens lieten de koppies niet hangen en de wedstrijd ging op dezelfde manier voort. Sydney kon ons nu in de wedstrijd houden met een paar goede reddingen op schoten van hun. Aan de andere kant kwamen er ook weer kansen voor ons. Het was Bas die diep ging en de aanstormende keeper kon omspelen, het laatste zetje was vervolgens een makkie en de 2-2 was een feit.

Met die stand gingen we ook rusten. Na wat drinken en nog meer aanwijzingen begonnen we vol goede moed aan de tweede helft. Het spel werd wel wat onrustiger, Alphense Boys probeerde ons meer onder druk te zetten en dat lukte ze heel behoorlijk. Maar dat betekende ook dat er ruimte ontstond achter hun verdediging. Met af en toe mooie dieptepassjes konden we die ruimte ook vinden, helaas viel het balletje vaak net niet goed of kon net niet goed aangenomen worden. Ook hun attent keepende keeper zat er een paar keer goed bij.

Het spel bleef zo op een neer golven. Duidelijk 2 teams die erg aan elkaar gewaagd waren, dus het kon nog alle kanten op. Alphense Boys leek aan het langste eind te trekken, uit een kluts kwam de bal op het hoofd van een van hun spelers die zich niet bedacht en binnen kopte. Weer op achterstand, de 3e keer vandaag. Zouden we dit weer kunnen repareren? We probeerden de wedstrijd in ieder geval wel weer om te draaien, op wilskracht ontstonden zo nog een paar erg goede kansen, maar hij ging er niet meer in. Jammer. Het kwartje kon vandaag beide kanten op vallen, maar voor ons viel het uiteindelijk verkeerd. Mooie wedstrijd, leuke gelijkwaardige tegenstander, maar helaas geen resultaat. Kan gebeuren en volgende week in de laatste pot van de herfstcompetitie gaan we het weer proberen.
 

Verslagen

Terug naar boven