Laatste potje van de herfstcompetitie

01-01-1970
0-4

Het laatste potje van de herfstcompetitie, uit bij Hazerswoudse Boys Jo10-1. Vooraf wat spanning of het wel door zou gaan, maar het kunstgrasveld was sneeuw en hagel vrij dus geen afgelasting.

Met een afwezige Stijn, die ziek was, trokken we ten strijde. Voorin Sven en Maik, achterin de vertrouwde namen, Berat, Younes en Jay. Sydney natuurlijk op doel en Bas als midmid. De jongens gaan elkaar steeds makkelijker vinden zodat het overspelen er steeds beter uit komt en zoals zo vaak lag er ook dit keer veel ruimte aan de zijkanten voor Jay en Berat om mee op te komen. Younes hield ondertussen de boel achterin goed dicht en Sydney had niet bijzonder veel te doen behalve 1 afstandschot die hij klemvast had en wat terugspeelballen. Kortom, we waren de bovenliggende partij. Kansjes kwamen en het kon niet anders dan dat we op voorsprong zouden komen.

Eerst stond de paal nog in de weg maar uiteindelijk gebeurde dat ook, met een echt teamdoelpunt. Alles wat we getraind hebben kwam er bij dat doelpunt uit. Het drukzetten op de bal, het omschakelen, het snel doorspelen, het opendraaien en de assist om iemand vrij voor het doel te zetten. Bas veroverde de bal op het middenveld, speelde snel door op Sven, die kon opendraaien en kon Maik bedienen die vrij voor het doel stond. Keeper kansloos, 0-1. Super uitgespeeld.

De tegenstander kwam er niet echt aan te pas. De enige gevaarlijke momenten kwamen uit verre uittrappen van de keeper die windje mee een eind kwam. Maar voetballend was er maar een partij de baas op het veld en dat waren wij. In de eerste helft zouden er verder geen doelpunten meer vallen, maar na de rust zouden wij wind mee hebben dus nog wat makkelijker de tegenstander van ons doel kunnen houden.

Na de pauze was het spelbeeld vrijwel onveranderd. Nog steeds waren we de bovenliggende partij en gaven de tegenstander geen kans. Er kroop wat frustratie in de tegenstander waardoor ze meer overtredingen gingen maken. Maar we lieten ons daardoor niet provoceren, gooiden we gewoon een extra stevige schouderduw tegenaan, soms met verbeten gezichten, maar altijd fair. De 0-2 liet daarna niet lang op zich wachten en weer werd er goed druk gezet, Bas kon de bal weer veroveren op het middenveld, de pass versturen naar Berat, die vervolgens buitenkant links, via de paal, knap binnen schoot. De trainers zagen dat het goed was, deze tegenstander zou er echt geen 2 gaan maken vandaag tegen ons. De drie punten zaten dus al vrijwel in de pocket het was alleen nog de vraag wat de eindstand zou worden.

De 0-3 hing inmiddels in de lucht en die kwam er dan ook. Maik had een mooie actie door het centrum en de verdediging zag nog maar 1 oplossing en dat was Maik van achteren neerhalen. Penalty! Younes werd aangewezen als de schutter en dat deed hij echt met verve. Strak in de kruising, keeper geen kans! 0-3. Mooi!

Zou het dan nog meer worden? Ja dat werd het. Een slimme ingooi van Jay, de tegenstander was er nog niet helemaal klaar voor na een blessure behandeling, Sven kon er vervolgens met de bal langs de lijn vandoor en breed leggen op Maik voor het doel. Zo'n klusje is aan Maik wel besteed en die schoot de eindstand tegen de touwen. 0-4. Goed gespeeld en de tweede helft goed doorgedrukt. Sydney heeft de 2e helft helemaal weinig te doen gehad en moest bijna ontdooit worden voor de penalties.

Mooie positieve afsluiting van de eerste helft van dit seizoen. Nu weer afwachten hoe we na de winsterstop ingedeeld worden.
 

Verslagen

Terug naar boven