We zijn weer begonnen....en hoe!!!

01-01-1970
5-2

Na de korte winterstop zijn we deze week weer begonnen met trainen. Ook staat er een 5-luik aan oefenwedstrijden gepland in de periode tot de nieuwe competitie begint en vandaag stond daarvan het eerste oefenpotje op het programma. Thuis tegen de mannen van Zwammerdam JO11-1. Deze spelers zijn een jaartje ouder (de meeste) en dus fysiek sterker, maar we weten dat onze spelers talentvol zijn. Het was dus zaak om vooral goed te voetballen en de bal het werk te laten doen.

Aan het begin van de wedstrijd was al duidelijk te zien dat we de tegenstander voetballend de baas waren, de bal ging mooi rond over het hele veld. De eerste kansjes werden nog gemist maar na 5 minuten kwamen we dan toch op 1-0. Dit was een bijzonder doelpunt, want ik dacht dat de aanval wel over iets van 8 schijven ging. Via Jay en Younes ging de bal naar links op Berat. Berat legde de bal terug op mid-mid Bas, die opendraaide en de bal naar rechts op Stijn speelde. Stijn kwam een beetje uit in de hoek, waar hij mooi zijn man uitkapte en de bal strak voorspeelde waaruit Sven in één keer vol uithaalde. Een prachtig doelpunt, wat ook op complimenten van de tegenstander en het publiek kon rekenen.
Kort daarna kopte Stijn uit een corner van Maik de 2-0 tegen de touwen. En nog even later werd het zelfs 3-0. Jay kwam mee op naar voren en zette een aanval op. Een mooi één-tweetje met Sven paste precies en daardoor kon Jay scoren! Zwammerdam kon niet gevaarlijk worden, vooral door het strakke en kort verdedigen van Berat, Younes en Jay. Hierdoor kreeg Sydney eigenlijk nauwelijk iets te doen.

In de 2e helft kwam Zwammerdam een stuk feller en beter uit de kleedkamer. En het leek erop alsof onze jongens al dachten dat de wedstrijd al was gewonnen, want wij begonnen juist slap aan de 2e helft. Daardoor kwam Zwammerdam op dat moment terecht terug in de wedstrijd. De jongens waren weer wakker geschud en de mooie aanvallen en flitsende combinaties waren ook weer te zien. Uit een passje van Bas kon Jay een schitterende steekpass geven op Sven die weer in één keer op doel kon schieten langs de uitkomende keeper, 4-1! Hierna kwam Zwammerdam nog even terug tot 4-2 maar het slotakkoord was voor Alphen. Een mooie aanval met een assist van Maik op Jay waarop hij zijn 2e van de ochtend kon maken en dus de 5-2.

Complimenten voor de jongens hoe ze hebben gespeeld. Ze kunnen elkaar steeds makkelijker vinden. Combinaties worden steeds vloeiender en ook over steeds grotere delen van e wedstrijd. Wat me ook erg goed doet is het plezier wat ze uitstralen, dat spatte er vandaag voor af. Voor mij als trainer is het een genot om met deze talentjes te kunnen werken!