Leuk oefenpotje met gastspelers

01-01-1970
5-0

Nadat we na vorige week weer met beide beentjes op de grond stonden, traden we deze keer aan tegen ASW JO10-1. Zij gaan ook 1e klasse spelen dus we wisten ongeveer wel wat we konden verwachten qua tegenstand. Zo moeilijk als vorige week zou het in ieder geval niet worden.

Er waren wat gastspelers vandaag omdat we er een paar misten. Thijmen stond op de goal en ook Stan was er net als vorige week weer bij. We hadden vandaag ook weer een top scheidsrechter, Jerry bedankt. Het eerste fluitje klonk en de bal rolde. Al snel bleek dat de tegenstander wel van de trucjes was. Balletjes achter het standbeen langs, onder de voet door, hakjes. Alles kwam wel een keertje voorbij, maar we lieten ons daardoor niet imponeren en namen het heft in handen en waren duidelijk de bovenliggende partij. Het ontbrak alleen een beetje aan rust en precisie aan de bal, zodat veel opzetjes tot één tweetjes net niet aan kwamen en we veel balverlies leden. Ook de laatste pass was telkens net niet.

Toch konden we door individuele acties wel tot kansen komen en Stan was de eerste die er eentje benutte, met zijn linker knalde hij de bal de hoek in en schoot hij ons op voorsprong. Eerste goal voor Stan in ons team. Mooi gedaan. Ook de 2-0 stond nog voor de rust op het scorebord en het was nu goed doorgaan van Berat die ook mooi afrondde. 2-0 was ook de ruststand, maar dat deed geen recht aan de verhoudingen op het veld. Onze verdedigers Jay, Younes en Berat hadden niet zo veel te doen en Thijmen hoefde alleen maar terugspeelballetjes op te rapen.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, een overwicht voor ons. Alleen waren we nu wat beter aan de bal. Zuiverder, waardoor de ballen beter aankwamen. Uit een assist van Stan kon Sven de 3-0 binnen schieten. Met wat wijzigingen in de opstelling, Younes ging spits, Bas kwam in de verdediging gingen we lekker verder. Het was gelegenheidsspits Younes die de 4-0 maakte, zowat vanaf eigen helft dribbelde hij iedereen voorbij en liet de keeper kansloos. Iedereen was weer superblij voor hem en hijzelf natuurlijk ook.

ASW kwam wat verder naar voren en probeerde ons onder druk te zetten. Thijmen moest nu een paar keer handelend optreden en deed dat goed, dus hield zijn doel netjes schoon. Het betekende ook dat er meer ruimte ontstond, daar werd goed gebruik van gemaakt. Uit een corner kopte Younes bijna zijn 2e en onze 5e binnen maar hij ging net over. Uit de volgende aanval werd het toch 5-0, Younes kon de bal tussen de benen van een ASW verdediger door bij Bas krijgen, die beheerst de lange hoek zocht en vond. Dat was ook de laatste goal van de dag. 5-0 eindstand, uiteindelijk toch een makkelijke overwinning. En hoewel niet alles goed ging, toch tevreden. Intenties waren goed en inzet ook. Nog 2 oefenpotjes en dan begint het echte werk weer.