Veerkracht na snelle achterstand

01-01-1970
6-3

Een niet alledaagse tegenstander vandaag. Er stond een potje tegen Nieuwkoop op de planning, maar helaas voor ons hadden zij nog bekerwedstrijd op het laatste moment ingepland dus kon dat niet doorgaan. Gelukkig kon er nog een last minute tegenstander gevonden worden. En dat was Scheveningen JO10-1. Die speelden in de najaarscompetitie in de hoofdklasse maar eindigden daar in de onderste regionen en ook zij hadden te maken met een late afzegging van de tegenstander waardoor het allemaal mooi paste.

We weten van teams uit de stedelijke regio's dat ze lekker fysiek te werk gaan. Dat hebben we eerder al gemerkt met de Rotterdamse teams en met de Haagse teams is dit niet anders. Zaak dus om daar op voorbereid te zijn, niet af laten schrikken en er zelf ook vol op gaan. De scheids floot voor het begin, maar het leek alsof we dat allemaal vergeten waren. Scheveningen ging als een mes door de warme boter, ze hadden ook een paar aardige spelertjes rondlopen dus voetballen konden ze ook wel. Voor we het wisten stonden we na 3 mooi aanvallen al met 0-3 achter...Er kwam twijfel in het spel, doordekken af afwachten? En twijfel is nooit goed. Als dat maar goed zou komen!

Gaande weg de eerste helft kwamen we beter in ons spel, we waren niet meer zo geïntimideerd en gingen zelf ook de strijd aan. De verdedigers Younes, Jay en Berat zaten korter op hun tegenstander. Daarnaast konden we ook beter onder de duels uit voetballen, zodat er ruimte kwam om ons eigen spel te spelen. De beloning daarvoor kwam na een goeie pass van Jay waaruit Maik de 1-3 kon binnen schieten. Zie je, het kan toch. Dat kwartje leek ook bij de jongens nu gevallen. Want steeds vaker lieten we nu ook onze tanden zien en kwamen we er gevaarlijk uit met Sven en Maik.

De 2-3 viel dan ook nog voor de rust, uit een goeie verre uittrap van Sydney belandde de bal uiteindelijk bij Stijn, die vandaag weer vaak op de brommer was. Hij twijfelde niet en schoot de bal langs de keeper. Niet lang daarna was het rust en konden we even uitblazen van deze enerverende eerste helft.

Na wat limo en aanwijzingen ging de tweede helft van start. Doorgaan zoals het laatste deel van de eerste helft was het devies. En dat deden de jongens dan ook. Nu sloeg de twijfel bij de tegenstander toe, we drukten een aantal keer goed door. De wedstrijd werd meer open en er ontstonden kansen aan beide kanten. Sydney kon ons met een aantal goeie reddingen op de been houden en zelf konden we wél toeslaan. Bas ging goed door, gebruikte zijn lichaam goed en tikte de bal tussen 2 verdedigers langs de keeper om gelijk te maken.

Scheveningen was het even kwijt. Ze probeerden wel op te bouwen maar er werd perfect doorgedekt door Jay. Die meteen op de keeper af kon en kon scoren, 4-3! Nu doorzetten om vooral de hoop bij de tegenstander niet weer op te laten leven. Dat gebeurde dan ook toen Stijn Maik de diepte in stuurde. Maik kan je wel voor zo'n klusje op pad sturen en maakte dan ook de 5-3. Nu was het verzet gebroken. Scheveningen probeerde nog wel, maar zonder overleg, enkel uit individuele acties konden ze nog wat gevaarlijk worden, maar het meeste werd al in een vroeg stadium onschadelijk gemaakt.

Zelf kwamen we er nog een paar keer goed uit, want nog een doelpunt van Maik opleverde die de eindstand op de borden zette van 6-3. Echt heel knap terug gekomen. Van 0-3 achter naar 6-3 winst. Compliment voor de jongens, veel veerkracht laten zien en na ons eerste doelpunt het geloof gehouden. Daarbij op de eerste 10 minuten na ook gewoon goed voetbal laten zien. Volgende week begint het echte werk weer, daarvoor hebben we nog 1 oefenpotje a.s. dinsdag.