Opnieuw de dubbele cijfers!

01-01-1970
01:00

Vrijdagavond gonsde het op de app over de te verwachten bittere kou die we zouden moeten trotseren tijdens de wedstrijd van onze talenten. Een gevoelstemperatuur van -12 werd voorspeld.
De 12 vinden we bij ons team in ieder geval een mooi getal, want al meerdere keren kwamen we dit seizoen tot 12 treffers. En wel in het goede doel te verstaan :)

Zaterdagochtend vond ik de kou persoonlijk reuze meevallen, er stond niet veel wind en het zonnetje scheen heerlijk. Prima ingrediƫnten voor een mooie wedstrijd. Tegenstander vandaag was Ona JO10-1. In de najaarscompetitie speelden zij bovenin de 2e klasse mee waardoor ze een plekje hadden verdiend in de 1e klasse. Aan ons de taak om de tegenstander direct onder druk te zetten en ze geen kans geven om aan voetballen te komen. En in balbezit het veld groot te maken en in een hoog tempo rond te spelen. Elementen die dit seizoen beter en beter worden.

Na een iets weifelend begin trokken we ten aanval en ontstonden vele kansen. Na een kwartier stond het reeds 3-0 en daarna ging het tot de rust erg hard en konden we de kleedkamers opzoeken met al een 7-0 voorsprong. De tegenstander was eigenlijk nauwelijks op onze helft geweest.

Met zo'n voorsprong verslapt de concentratie in de 2e helft en wordt het gemakzuchtig. Dat hebben we dus maar even aangestipt en bovendien de formatie wat veranderd om wat uitdaging te houden in het spel.

Toch werd het in de 2e helft wat minder en was er wat minder organisatie. Maar als trainer kan je niet klagen als het dan uiteindelijk 12-0 staat (weer dat mooie getal 12) en je maar 1 halve kans weggegeven hebt. Dus een tevreden gevoel overgehouden aan deze wedstrijd. Door dit resultaat zijn we voorlopig koploper in deze 1e klasse wat natuurlijk ontzettend gaaf is. Aan ons om deze lijn door te trekken. Om te beginnen met een heuse kraker over 2 weken thuis tegen Nieuwkoop, nr. 1 tegen nr. 2. Ik kijk er naar uit!