Mooie strijd om de koppositie!

01-01-1970
3-0

Na 2 relatief eenvoudige potjes, zou het vandaag toch wel echt spannend worden. Nummer 2, Nieuwkoop, kwam op bezoek vandaag. Een mooie kans om een concurrent voor de bovenste plek op achterstand te zetten, maar dan zal er wel gewonnen moeten worden! We hebben na de vakantie een paar lekkere trainingen gehad, dus de voorbereiding was prima. Het weer was ook lekker, veld lag er goed bij, dus niks stond een lekkere pot voetbal in de weg.

Nieuwkoop zijn we vorig seizoen vaker tegen gekomen. Maar daarin kwamen we niet verder dan 3-3 en een 5-2 verlies. Maar als team zijn we zo gegroeid, dat we er alle vertrouwen in hadden dat we dit keer wel zouden kunnen winnen. Scherp beginnen zoals altijd, dan zou het wel goed komen. En scherp beginnen dat deden we, fel druk op de bal om de tegenstander tot foutjes te dwingen. Dat had ook meteen resultaat, want na een paar speldenprikjes van Nieuwkoop kon Maik er vandoor in de diepte. Hij rondde vervolgens prima af en de 1-0 was een feit.

Dat was in ieder geval een goed begin, maar na de 1-0 was het toch echt Nieuwkoop dat de bovenliggende partij was. De felheid van het begin had plaats gemaakt voor wat matheid en Nieuwkoop kon goede combineren en wat mooie aanvallen op de mat leggen. Gelukkig kon Sydney zijn doel schoon houden met attent keeperswerk. Spaarzaam konden we eruit komen, maar daaruit ontstonden wel de beste kansen. Maik raakte de paal, Jay kon net niet tot een schot komen na goed verdedigen en Stijn kopte uit een corner net naast. De rust werd dan ook bereikt met de hele krappe voorsprong.

Wat limo en aanwijzingen hadden de jongens wel even nodig. Dat sorteerde effect, want direct in de 2e helft was de felheid die we zoeken er weer. De wedstrijd kantelde weer de voor ons goeie kant op. We kregen goed druk op de tegenstander en waren nu duidelijk weer de bovenliggende partij zonder dat we nu geweldig speelden. Maar met 1-0 is het altijd gevaarlijk. Nieuwkoop kreeg wat mogelijkheden, maar er werd nu scherp en goed verdedigd. We kregen ook meer kansen, maar de lat stond Maik weer in de weg en hun keeper had een paar knappe reddingen in huis.

Nog steeds maar die hele kleine marge. Tot we weer een corner kregen. Die viel voor de voeten van Bas en hij schoot de 2-0 tegen de touwen. En aan de reacties van de jongens te zien een bevrijdende 2-0. Daarna werd het veldspel ook nog eens een stuk beter, de jongens vonden elkaar makkelijker en er ontstonden nog meer kansen om de voorsprong uit te bouwen. Mede natuurlijk doordat het bij Nieuwkoop een beetje geknakt was na de 2-0. Dit leidde nog tot de 3-0. Maik maakte hem knap op aangeven van Stijn. De wedstrijd was gespeeld, 3 punten in de tas. Alleen nog even die 50 minuten vol maken. Wat ook gebeurde zonder al te veel problemen.

Hard voor gevochten, maar uiteindelijk verdiend de 3 punten erbij. Hierdoor blijven we aan kop en zijn er nog maar 2 andere teams die net als ons de volle buit hebben gepakt. In de kleedkamer volgde de ontlading, werd er lang zal hij leven gezongen en chips uitgedeeld. Of was dat nu omdat Maik vandaag jarig is? :)

Volgende week weer een nieuwe mooie pot!
 

Verslagen

Terug naar boven