Mooie test tegen hoofdklasser

01-01-1970
3-5

Het was weer eens tijd voor een oefenwedstrijdje. We denken dat we de boel aardig op de rit hebben, in de competitie doen we voor de bovenste plekken mee, wat is er dan mooier om te kijken hoe ver we nou echt zijn tegen een tegenstander die een klasse hoger speelt, namelijk hoofdklasse. Meerburg had ook wel zin in een potje en zodoende konden we daar terecht tegen hun JO10-1.

Met wat vertraging was iedereen uiteindelijk op het mooie nieuwe complex van Meerburg. We mochten op het hoofdveld en iets later dan gepland gingen we van start. Het waaide nog aardig en de eerste helft zouden we de wind pal tegen hebben, iets om rekening mee te houden natuurlijk. Al snel bleek dat hoofdklasse voetbal inderdaad wel een niveautje hoger is. We kwamen er aanvallend niet aan de pas en hadden moeite om in ons spel te komen. De eerste 10 minuten zijn we geloof ik maar 1 keer op de helft van de tegenstander geweest. Het was gezien het spelbeeld dan ook niet heel verrassend dat we op achterstand kwamen.

Wel verrassend was dat we ook snel weer gelijk kwamen. De opbouw van hun verdedigers werd goed gestoord en een balletje door het midden bleek dodelijk want kon door Maik, die niet helemaal fit was, goed onderschept worden. Koud kunstje om hem vervolgens achter de keeper te schieten. Langzaamaan kwamen we beter in ons spel. Nog steeds was Meerburg de bovenliggende partij, maar steeds vaker konden we eruit komen en ook gevaarlijk worden. Toch was het Meerburg dat weer op voorsprong kwam, maar vrijwel op dezelfde manier kwamen we ook snel alweer op 2-2. Exact eenzelfde doelpunt als onze eerste, alleen was het nu Stijn die attent een bal door het centrum kon onderscheppen en simpel afronden. Beetje tegen de verhouding, maar wat geeft het, gewoon 2-2. Het slotakkoord was alleen weer voor Meerburg, met een zondagsschot dat gedragen door de wind pardoes over Sydney hoog in het doel belandde. 3-2 was dan ook de ruststand.

Na een korte pauze en wat limo op het veld snel weer verder voor de tweede helft. Nu hadden wij wind mee en dat bleek toch wel fijn. We kwamen aan voetballen toe en de wedstrijd kantelde. Steeds vaker kwamen we er goed uit en kansen kwamen daar ook van. Bas nam na een afgeslagen aanval de bal in 1x uit de lucht op zijn pantoffel, maar de keeper kon nog net redden. De bal belandde echter bij Maik die een mooie voorzet op Jay in huis had. Die schoot dan ook de gelijkmaker binnen schieten 3-3! Nu begon het ergens op te lijken.

Intussen hadden onze verdedigers vat gekregen op de aanvallers van Meerburg. Ze kwamen er minder vaak uit en wij hielden de druk op hun speelhelft. Meer kansen konden niet uitblijven en die kwamen dan ook. Weer Maik met een goede voorzet die binnengeschoten werd door Bas. 3-4, mooi op voorsprong. Nu natuurlijk vasthouden of nog beter, doordrukken. De ruimtes achter de Meerburg verdediging werden groter, de verre uittrappen van Sydney en snelheid van Stijn bleken onder deze omstandigheden ook een goed wapen. Daaruit werden we een paar keer heel gevaarlijk, maar dat leidde nog niet tot doelpunten. Toch konden we er uiteindelijk nog eentje bij prikken, Bas het er 2 geblokte schoten voor nodig, maar de derde was toch scheepsrecht, 3-5. En op dat moment gewoon verdiend ook.

Niet veel later was de wedstrijd ook afgelopen. Knappe prestatie en laten zien dat we ons niet van de wijs laten brengen door een goede ploeg. Want net als tegen Scheveningen hebben we de wedstrijd in de 2e helft compleet omgedraaid en daarin geen doelpunt meer weggegeven. Naast dat de jongens als team goed kunnen voetballen zit het mentaal en met het karakter dus ook wel goed.

Nu weer de focus op de competitie en zaterdag de 3 belangrijke punten in Alphen houden!
 

Verslagen

Terug naar boven