Gedaan wat we moesten doen, met nog een leuk toetje

www.avvalphen.nl
01-01-1970
01:00

Rohda uit. Altijd lastig. in de najaarscompetitie ging het niet vanzelf maar wonnen we uiteindelijk wel. Dus normaal gesproken zouden we ook wel in staat moeten zijn de 3 punten me terug naar Alphen te nemen. Maar ja, de bal is rond en de boys moeten het ook nog wel even doen. En in hoeverre zou de eventuele kampioenstress nog mee gaan spelen, of hebben alleen de trainers en supporters daar last van?

In ieder geval, scheidsrechter uiteindelijk gevonden (dejavu iemand?), dus iets later dan gepland gestart met dit belangrijke potje. De teksten die de jongens mee krijgen zijn ondertussen wel een beetje bekend. Nu kijken of de jongens dat ook kunnen laten zien in het veld. De start was nog wel een beetje mat, maar na een paar minuutjes kwamen we er al lekker in. Druk zetten ging goed en Rohda kwam niet echt aan het voetballen toe. Dat spelbeeld was eigenlijk de hele eerste helft hetzelfde. Wel kwamen we wat moeizaam aan de kansen. Achteroverleunend hield de tegenstander veel mensen achter de bal, een gaatje daarin vinden was moeilijk. Maar dat hebben we natuurlijk al veel vaker mee gemaakt dit seizoen en uiteindelijk lukt het dan toch. Mooie actie van Stijn die de bal goed op Maik kon leggen. Maik weet hier wel raad mee en de voorsprong was een feit.

De tweede goal volgde ook nog voor rust. Eigenlijk hetzelfde scenario als de eerste. Stijn met de actie en de pass, Maik die kon afronden. Zo zie je maar, als je elkaar helpt en elkaar de bal gunt is voetbal eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Ondertussen had Rohda nog geen kans gehad. Voor Sydney was er dan ook niet veel te doen, behalve wat terugspeelballen. Dat we zouden gaan winnen lag dan ook voor de hand, maar in de razend spannende competitie is er ook nog zoiets als doelsaldo. Het zou wel eens kunnen zijn dat juist dat op het einde de doorslag zou kunnen geven. Paar goaltjes erbij zou dus wel mooi zijn. Maar voor rust kwamen die er in ieder geval niet meer.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Rohda achteruit, wij naar voren. Op zoek naar doelpunten. En die kwamen er ook. Maik gaf de bal op Berat en zoals iedereen weet heeft die dynamiet in zijn linkerbeen. Onhoudbaar voor de keeper en onze 3e van de ochtend. Gewoon lekker doorgaan zo. En dat deden de jongens. Want de 0-4 lag er ook al snel in. En weer een kanonskogel van Berat. Die heeft zijn vizier de laatste wedstrijden lekker op scherpstaan :). Het slotakkoord was weer voor Maik. Een scherpe corner van Stijn belandde pardoes op zijn hoofd en hij kopte hem goed in, 0-5.

Verder dan dat kwamen we niet. Maar we hebben gedaan wat we moesten doen. Natuurlijk kan het nog wel beter en met een beetje meer overzicht en rust aan de bal hadden we nog verder weg kunnen lopen. Aan de andere kant, met veel inzet gespeeld, verdedigend weer zeer sterk, niks weggegeven en de tegenstander heeft geen kans gehad. Kortom, een tevreden technische staf.

En het toetje kwam nog even in de vorm van nieuws uit Woerden, daar bleek dat VEP gewonnen had tegen Oudewater. Nu staan we echt gelijk en hoeven we niet meer op het doelsaldo te letten. Gewoon winnen betekend automatisch ook kampioen! Dat wordt dus echt een spannende pot volgende week!
 

Verslagen

Terug naar boven