De kop is eraf!

01-01-1970
01:00

Ein-de-lijk! Wat duurt zo'n zomerstop toch lang. Toernooien en oefenwedstrijden zijn leuk, maar potjes om het echie toch het allerleukste. En het eerste potje om het echie was direct een pittige. We ontvingen voor onze eerste bekerwedstrijd SVH JO11-1, uit Den Haag.

Inmiddels weten we wel wat we kunnen verwachten van teams uit "de grote stad". Fysiek spel en toeschouwers die fanatiek meeleven en de scheidsrechter regelmatig "adviseren". Dat was vandaag niet anders. Daarbij kwam ook nog eens dat SVH behoorlijk behendige spelertjes had rondlopen, dus moesten onze jongens echt aan de bak.

Gestart in ons nieuwe systeem met 2 man achterin, golfde het spel redelijk op en neer. Voordeel van het systeem is dat we op het middenveld makkelijk de vrije man kunnen vinden en we van daaruit verder kunnen voetballen, dit heeft in de voorbereiding al tot mooi uitgespeelde aanvallen geleid. Nadeel is wel de kwetsbaarheid verdedigend. Van de buitenste middenvelders wordt heel veel discipline gevraagd om de hele zijkant te belopen en ook verdedigend veel werk op te knappen, dat is nog even lastig en wennen zo aan het begin van het seizoen :).

En in de boeiende eerste helft, konden we van zowel het voordeel als het nadeel genieten. Na een goeie aanval over rechts kon Maik op aangeven van Stijn de openingstreffer aantekenen. Lang konden we hier niet van genieten, want SVH ging ook gewoon lekker voetballen en kwamen er regelmatig goed doorheen. De 1-1 lag er dan ook al snel in. Maar niet getreurd, want snel kwamen we weer op voorsprong. Een goede pass van Bas kon Maik meenemen om ons weer op voorsprong te schieten, 2-1! De wedstrijd werd nu wat feller. Tackles, slidings, schouderduwen en hier een daar wat vasthouden werd over en weer uitgedeeld en geïncasseerd. Soms hadden onze aanvallers een overtal op hun verdedigers, maar net zo vaak kwam dat andersom voor.

Uit zo'n situatie kon SVH dan ook de gelijkmaker weer op het scorebord schieten. Maar de 2-2 stond er niet lang, want weer was het Bas die weer Maik kon lanceren met een steekbal. Maik faalde niet in de afronding en scoorde zijn en onze 3e. Zoals gezegd, een boeiende eerste helft, waarbij de goals als rijpe appelen leken te vallen, want het was nog niet klaar. SVH kwam weer op gelijke hoogte, maar het slotakkoord was voor Maik die de bal rond de middenlijn kreeg en met een knappe actie zo naar het doel kon en kon binnenschieten. 4-3! Rust, even uitpuffen en wat drinken.

Na een kleine tactische omzetting, 3 man achterin om wat meer vat op hun aanvallen te krijgen, begon de 2e helft. Het had effect want het lag nu niet meer zo open en SVH probeerde nu hoog druk te zetten. Aan beide kanten waren er minder kansen te noteren en als SVH er wel door kwam, stond Keano klaar om de boel onschadelijk te maken. Zelf kregen we ook nog kansen en het zou mooi zijn als we wat meer afstand konden nemen.

Dat lukte ook, uit een mooie aanval! Vanuit het middenveld kon Bas Maik bereiken. Die speelde op links zijn tegenstander uit en gaf een afgemeten voorzet op Sven die met de punt van zijn schoen direct kon binnenschieten. 5-3! En niet veel later werd de score nog verder uitgebreid. Steekpass Maik op Bas, die de laatste man voorbij kon en laag in de hoek binnenschoot. 6-3! Dit was voor de technische staf een iets minder spannende stand. Younes en Jay hielden het nu tegen geholpen door Berat en Thijs. SVH werd nog wel een paar keer dreigend, maar ook Maik kwam nog alleen voor de keeper. Maar aan de stand veranderde niks meer zodat dit eerste potje met winst afgesloten kon worden. Misschien was de tegenstander op sommige plekken individueel beter, maar wij hebben een beter team! Mooie teamprestatie en goed begin, op naar de volgende.