Competitiestart

01-01-1970
01:00

Na de nodige bekerpotjes (waarvan we er nog eentje moeten inhalen) en oefenwedstrijden was vandaag de start van de competitie. Ambitieus als we zijn mikken we weer op een plekje in de top, dat betekent dus dat goed starten belangrijk is om niet meteen op achterstand te komen in de stand.

De tegenstander vandaag is een oude bekende, namelijk VEP. Vorig seizoen twee keer tegen gespeeld, eentje verloren en eentje gewonnen, dus een makkie zou het vandaag zeker niet worden, maar we hebben laten zien dat we deze tegenstander kunnen verslaan. Dat gingen we dus vandaag weer proberen te doen.

De jongens kregen de opdracht mee om hoog druk te zetten om te proberen te bal op de helft van de tegenstander weer snel te veroveren. In het begin lukte dat maar deels. Mede omdat VEP al snel de lange bal ging hanteren. De keeper kwam trouwens wel heel ver met zijn uittrappen waardoor we soms wel wat in de problemen kwamen. Ons spel zag er verzorgd uit, goede opbouw van achteruit, alleen tot kansen kwam het nog niet. Net wat te ver met de bal gelopen, net de pass niet secuur genoeg, net de verkeerde keuze gemaakt om iemand vrij voor het doel te zetten. Al met al niet ontevreden, maar we moesten het wel om gaan zetten in kansen en doelpunten natuurlijk.

Aan de andere kant brachten de verre uittrappen ons soms toch in de problemen. Uit zo'n verre uittrap ontstond ook gevaar en zelfs een goal van VEP. Misverstandje achterin tussen Jay en Younes waardoor Keano op het verkeerde been stond en de spits van VEP zomaar kon binnen tikken in een leeg doel. 0-1, daar hadden we niet op gerekend! Gelukkig nog genoeg tijd om te repareren. Er ging een schepje bovenop, we lieten de bal meer het werk doen en voor de rust was de achterstand al gerepareerd. Uit een mooie aanval kon Bas de laatste pass op Stijn geven die vervolgens goed binnenschoot, 1-1 een het was verdiend ook. Voor rust kreeg Sven ook nog een goede kans maar die bal rolde net aan de verkeerde kant van de paal langs het doel dus was de 1-1 ook de ruststand.

Na de rust konden we de goede laatste fase van de eerste helft doorzetten. We waren duidelijk de bovenliggende partij en konden steeds meer kansen creƫren. De onvermijdelijke voorsprong kwam er dan ook. Weer van de voet van Stijn, nu op aangeven van Maik. VEP kwam er sporadisch nog uit, maar werden 1x nog heel gevaarlijk. Gelukkig voor ons belandde die poging op de paal en dit was echt het breekpunt. Het geloof bij VEP verdween langzaam en wij bouwden onze voorsprong uit door gewoon lekker te blijven voetballen. Bas scoorde na een mooie combinatie met Maik. Maik zelf scoorde de 4-1 uit een vrije trap na een overtreding op hem en ook de laatste goal maakte Maik, met een beetje hulp van de keeper die de bal door zijn handen liet glippen.

Eindstand 5-1. Mooi gedaan en goed gevoetbald en voorlopig staan we ook waar we willen staan, namelijk bovenaan :).