45 minuten de betere partij, maar dat eerste kwartier he....

01-01-1970
6-3

Een vroegertje vandaag, al om 8:30 spelen in Oudewater. Dat is ook niet echt naast de deur, dus was het vroeg vertrekken. Uitslapen was er dus niet bij en misschien waren we nog niet allemaal wakker toen het eerste fluitje klonk, maar meer later daarover.

Oudewater kennen we en hebben we goede herinneringen aan. In een zwaarbevochten wedstrijd werden we vorig seizoen in de allerlaatste wedstrijd kampioen door ze met 5-4 te verslaan. Vooraf dachten we dus al dat ze extra gebrand waren op een resultaat tegen ons. We hadden de boys daar ook nog even extra op gewezen zodat ze zelf ook scherp zouden beginnen, maar na het eerste fluitsignaal bleek dat dus allesbehalve het geval.

Overal een stapje te laat, niet goed meelopen met de man, uit positie gaan en niet fel genoeg druk op de bal. En voor je het weet liggen er 5 in het netje. Binnen 12 minuten op grote achterstand, waarbij wel aangetekend moet worden dat Oudewater wel heel efficiënt met de kansen om sprong, maar ze waren ook gewoon een stuk scherper, zowel aanvallend als verdedigend. Tijdens de eerste time out de jongens wat moed in gepraat, kleine tactische en positionele wijziging en vol goede moed weer het veld in. Nu liep het beter, eens kijken of we de achterstand een beetje kunnen verkleinen.

Dat lukte nog niet heel goed. Kansjes kwamen er wel, maar het was telkens net niet. Positief was wel dat ook Oudewater weinig tot niks meer kon creëren. De omzetting bleek toch een beetje te helpen. Het spel speelde zich nu meer en meer op de helft van Oudewater af, de bal ging goed rond en we lieten zien niks minder te zijn dan hun. Uiteindelijk kon Maik met een afstandsschot de keeper passeren en gingen we rusten met een 5-1 achterstand.

Na wat drinken en meer oppeppende woorden gingen we vol goede moed aan de tweede helft beginnen. kansen kwamen er ook, maar schoten werden geblokt, gepakt door de keeper of raakten paal en lat. Op dit moment zat het ook niet echt mee. Maar we kregen nog meer uitgespeelde kansen en uit een voorzet van Stijn kan Maik de bal in het doel krijgen. Dat deed hij natuurlijk op zijn Maiks, achter het standbeen langs. Maar de tijd was nog maar kort, toch bleven we aandringen. De 5-3 viel dan ook nog, Stijn kon de bal uit een voorzet van Sven binnen frommelen. Zou het dan nog? Maar helaas, uit een afstandsschot zeilde de bal nog over Keano heen wat de eindstand op 6-3 bracht.

Teleurstelling bij de jongens, begrijpelijk want dit verlies was onnodig, maar als je niet scherp genoeg begint loop je de hele wedstrijd achter de feiten aan. De boys kunnen dus alleen maar naar zichzelf kijken maar ze verdienen een compliment dat ze toch het koppie niet hebben laten hangen en geprobeerd hebben het recht te zetten. We hebben 45 minuten laten zien dat we beter waren, maar konden het eerste kwartier niet meer weg poetsen.