Oefenen op stand

01-01-1970
5-3

Op naar Katwijk aan Zee! Daar spelen we op het grote complex van Quick Boys een oefenwedstrijd tegen hun talenten uit de O11. Zij hebben in die leeftijdscategorie 3 selectieteams, die volgens zeggen niet heel veel voor elkaar onderdoen. Benieuwd wat wij daar tegenover kunnen zetten natuurlijk, want bij ons is de spoeling wat dunner.

Met precies 8 spelers, want Bas was nog ziek, werd er aangetreden in een 1-3-3-1 formatie. Vooraf de jongens erop gewezen dat echt scherp begonnen moet worden, anders wordt het een lastig karwei zoals we tegen Oudewater hebben ondervonden. Met dat in de oren geknoopt werd er voortvarend gestart. Maik was op links een ware plaag voor de Quick Boys verdedigers en ook Stijn kon het zijn tegenstanders goed moeilijk maken. Het spel zag er verzorgd uit, er werd lekker gecombineerd en bij bal verlies waren we scherp om hem weer zo snel mogelijk terug te krijgen.

Quick Boys liet zich ook niet onbetuigd, want ook die zochten de combinatie om door onze verdediging te snijden. Maar Younes, Berat en Thijs konden achterin veel tegenhouden en lukte dat niet dan stond Keano op zijn post. Het spel golfde zo mooi op en neer en doelpunten waren onvermijdelijk. De eerste viel dan ook snel. Na een goede actie van Maik werd hij onreglementair gestopt met een vrije trap op een mooie plek als gevolg. Daar weet Maik wel raad mee en hij streepte hem hoog de hoek in, keeper kansloos en wij op voorsprong.

Ook de 0-2 kwam er al snel. Na goed doorzetten van Jay op het middenveld kreeg hij de bal nog bij Sven die de bal voor het intikken had en dat dan ook vakkundig deed. Er ontstonden daarna nog meer grote kansen voor ons, maar het ontbrak aan rust aan de bal waardoor te gehaast en dus onzorgvuldig werd geschoten. Kwam Quick Boys dan niet in het spel voor? Jawel, want voor rust kwamen ze nog op gelijke hoogte. Gezien het veld spel misschien een goede weergave van het spelbeeld, maar toch denk ik dat we zelf wat meer grote kansen gehad hebben. Jammer dus dat we niet met een voorsprong konden gaan rusten, maar geen probleem. Het spel bood voldoende perspectief om mee door te gaan. Belangrijk voor de jongens was om wel vanuit de eigen positie te blijven voetballen, want als we dat niet zouden doen was Quick Boys zeker sterk genoeg om daar goed van te profiteren.

De tweede helft begon weer en we probeerden hetzelfde op de mat te leggen als de eerste helft. Dat lukte nog aardig en het spel bleef op een neer gaan en we kregen ook nog kansen, Berat op de lat. Maar het ontbreken van een wissel begon langzaam zijn tol te eisen bij een paar jongens en Quick boys werd steeds vaker gevaarlijk. Ze kwamen dan ook op 3-2 voorsprong wat natuurlijk mentaal ook al niet helpt als je al moe bent. Ondanks het aandachtspuntje in de rust, dat we vooral wél vanuit onze eigen positie moesten blijven voetballen, ging dat steeds vaker mis. Door vermoeidheid én teleurstelling, liepen we vaak uit positie. Quick Boys sneed er steeds vaker doorheen, hadden geen probleem meer om de vrije man te vinden en kregen nu veel kansen. Gelukkig kon Thijs nog 2x op de doellijn redding brengen en was Keano weer lekker aan het keepen. Hierdoor was de schade beperkt en kon Quick Boys uitlopen tot 5-2.

Het slotakkoord was echter voor Stijn. Die had nog genoeg energie en bleef de tegenstander opjagen. Dat had succes, want hij veroverde de bal en kon op weg naar het doel en de 5-3 binnen schieten. Dat was ook de eindstand.

Weer een leerzaam avondje, waarin we gewoon goed voetbal hebben laten zien. Daar kunnen we dus mee verder. Ook weer wat leermomentjes. Teleurstelling is helemaal niet erg, maar ook dan moeten we proberen wél onze basistaken uit te blijven voeren en vanuit onze positie blijven voetballen en niet gaan voetbalen ;)