Terecht verslagen

Alphen J011-1
Sportlust '46 JO11-2
13-10-2018
2 - 5

Scheidsrechter:   T. (Teun) vanRijn… (+1)
Sportlust, een tegenstander die we al vaak zijn tegen gekomen. De hogere teams zijn altijd sterk en teams waar we vaak moeite mee hebben. Dit keer was het de beurt aan Sportlust JO11-2. Een team samengesteld uit spelers die we in eerder wedstrijden ook gezien hebben. Vorig seizoen draaiden ze in de najaarscompetitie bovenin mee, waarna ze in het voorjaar in de hoofdklasse actief waren.

De midweekse oefenpot was voor het grootste deel een lekkere met redelijk tot goed voetbal, dus we hoopten dat we dit door konden zetten deze ochtend. Bas was er ook weer bij dus we waren in ieder geval weer compleet. Maar na het eerste fluitsignaal bleek al snel dat wij meer achter de tegenstander aan moesten dan andersom. Met een paar goeie spelers waren ze ons telkens te snel en te slim af waardoor we er maar af en toe goed uit konden komen.

Het was gezien het spelbeeld dan ook niet verrassend dat Sportlust op voorsprong kwam. En we hadden echt moeite om de wedstrijd onze kant op te krijgen. Sportlust bleef ons onder druk zetten en creƫerde nog meer kansen, waarvan er twee in vlogen en we zodoende op 0-3 achter kwamen. Hadden we dan helemaal geen kansen? Jawel, maar het waren er te weinig. De grootste kwam nog uit een penalty na een handsbal, maar de keeper van Sportlust redde fenomenaal op de goed ingeschoten penalty van Sven. De ruststand bleef dan ook de 0-3 achterstand.

Na de limo en wat bemoedigende woorden gingen we vol goede moed de tweede helft in. We knokten voor elke bal en op wilskracht kwam de 1-3 tot stand, een eigen doelpunt van Sportlust, maar wat geeft het. We kwamen er in het eerste kwart van de tweede helft wel wat beter in, maar het was niet genoeg. Af en toe sloeg de vlam ook (onnodig) in de pan, maar dat hielp ons ook niet om beter in het spel te komen (integendeel zelfs). Zodoende kon Sportlust uitlopen naar 1-5. Het laatste kwart waren de gemoederen weer wat bedaard. Sportlust scoorde niet meer, maar Berat had nog wat achter de hand. Een mooie individuele actie en met links knalhard in de verre bovenhoek. Pracht doelpunt, maar helaas mocht het niet baten en bleef het bij 2-5.

Hadden we tegen Oudewater nog het gevoel dat het verlies onnodig was, vandaag was Sportlust gewoon beter dan ons en dat kan wel eens gebeuren. Hard gewerkt, maar terecht verloren dus. Vol goede moed weer op naar de volgende.
 

Verslagen

Terug naar boven