Ondanks inhaalrace onszelf niet kunnen belonen

01-01-1970
01:00

Reeuwijk uit, in alle vroegte want om 8:30 stond dit potje op de rol. Extra lastig dat de N11 net afgesloten was, dus ook nog wat extra reistijd. Reeuwijk staat onder ons, maar hebben toch ook wel wat opvallende resultaten. Nipt verloren tegen Sportlust bijvoorbeeld, waartegen wij kansloos waren. De stand op de ranglijst zou dus wel eens geen recht kunnen doen aan de sterkte van Reeuwijk.

De wind waaide krachtig over het mooie nieuwe kunstgrasveld. Wind die we de eerste helft ook tegen hadden, dus dat was een wel een nadeeltje. De erg jonge scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd en de strijd ging behoorlijk gelijk op. Ondanks het windnadeel konden we wel aardig combineren en kansjes creëren. Maar ook Reeuwijk liet zich niet onbetuigd. De pech was echter, dat zij de kansen wel af maakte, al dan niet geholpen door de wind, en wij niet. Ook halve kansen van hun gingen er al in. Een omhaal na een vrije trap scoor je natuurlijk maar 1x in je leven en dan precies nog tegen ons ook......

Al snel stonden we dan ook op behoorlijke achterstand, maar dat kwam niet overeen met het spelbeeld. Berat was dichtbij met 2 vrije trappen die de keeper mooi kon redden, Bas raakte na een goede actie de lat en Maik kon de bal daarna er ook niet in frommelen. Zo gingen we rusten met een 4-0, maar toch konden we ook weer niet zeggen dat we slecht aan het voetballen waren, geflatteerd dus.

Gewoon zo doorgaan in de tweede helft, dan volgen de goals vanzelf. Nu hebben wij immers het voordeel van wind mee, dus volle kracht vooruit. Proberen snel de 4-1 er in te schieten dan was er echt nog wel wat mogelijk tegen ze. En die 4-1 viel ook redelijk snel, Maik kreeg een vrije trap op een mooie plek en schoot die knap binnen. Nu gingen we natuurlijk op zoek naar meer. Dan laat je ook wat meer ruimte voor de tegenstander in de omschakeling. En daar profiteerde Reeuwijk al snel van waardoor ze op 5-1 kwamen, maar dat bracht de jongens niet van de wijs, die bleven vooruit gaan. Kansen kwamen er nu steeds meer en Reeuwijk kwam er steeds minder vaak uit. 5-2 werd het door weer een vrije trap van Maik en de 5-3 volgde snel na een passje van Sven op Maik die de bal rustig langs de keeper kon tikken. Vrijwel alles speelde zich nu op de helft van Reeuwijk af. En de aansluitingstreffer hing in de lucht.

Bas veroverde de bal op het middenveld, zocht een vond de ruimte en kon de bal op Maik passen, die zag de vrijstaande Sven, 5-4! Zou het dan toch nog? Alles op de aanval! Reeuwijk moest massaal terug. Was er nog tijd genoeg? Maar helaas dat was er volgens de scheidsrechter niet, terwijl ons klokje nog niet eens op de 30 minuten stond en die in de time out heeft doorgelopen. Al met al toch zo'n minuut of 3 á 4 te kort gespeeld.

Jammer, goed gevochten, bij vlagen goed gevoetbald maar onszelf helaas niet kunnen belonen met 1 of zelfs 3 punten, wat zeker niet onverdiend zou zijn geweest gezien het spelbeeld.