Volkomen overlopen

01-01-1970
01:00

Sja, hoe schrijf je een verslag over een wedstrijd waarin je totaal niks te vertellen hebt gehad en met hele dikke cijfers van het matje bent geveegd? In ieder geval, een vroege wedstrijd uit bij Be Fair, op hun mooie, vrij nieuwe complex. Stijn was er niet bij vanwege ziekte, dus Jayden was mee als invaller.

Vooraf was al duidelijk, dit wordt geen makkie. Be Fair staat bovenaan in de poule. Samen met Alphense Boys 11-1 gaan ze uitmaken wie de kampioen wordt. De vorige competitie wedstrijd tegen datzelfde Alphense Boys was na een gelijk opgaande strijd hoopgevend. We konden de bovenste ploegen uit deze poule dus best goed tegenstand geven. Met die insteek gingen we de wedstrijd ook in, we gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen en dan zien we wel waar dat toe leidt.

De goed fluitende scheids, het was notabene zijn allereerste wedstrijd als scheidsrechter, blies de wedstrijd in gang. En het was meteen duidelijk waarom Be Fair bovenaan staat. Meteen werden we onder druk gezet, druk waar me niet onderuit konden voetballen. Be Fair had daardoor veel balbezit, was veel op onze helft en konden vaak gevaarlijk worden. Doelpunten vielen dan ook. Al snel lagen de eerste twee erin. Daarna leek het erop dat we ietsje meer grip kregen, zonder zelf echt gevaarlijk te worden, want tot noemenswaardige kansen kwamen we niet echt. Wel wat corners en vrije trappen op hun helft die helaas op niets uitliepen. En aan de andere kant moesten we nog 2 goals slikken om met een 4-0 ruststand de kleedkamer op te zoeken.

En eerlijk gezegd, 4-0 viel nog wel mee. Tweede helft compact spelen, snel proberen de bal te verplaatsen want met individuele acties kwamen we er ook niet echt door. En misschien konden we dan nog wat terug doen. Maar het zat er niet in. Telkens liepen we in dezelfde val en langzaam gaven een aantal jongens het al op. En alles wat bij ons niet uit de verf kwam, deed onze tegenstander wél. Veel vrijlopen zonder bal, direct passen ipv telkens eerst proberen een mannetje uit te kappen, veld groot bij balbezit, veld klein bij balverlies, vanuit de positie spelen, taken uitvoeren en vooral simpel spelen. Maar ja, een grote voetballegende zei ooit al: Voetbal is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.

En zo kon het dat we er nog 8 om onze oren kregen, waarvan nog 2 eigen goals ook. 12-0. De grootste nederlaag voor dit team sinds ze (grotendeels) bij elkaar zijn. Het was een goede tegenstander, met een echt goed meisje als laatste man, en ze gaan vast kampioen worden volgende week. Maar in alle eerlijkheid, 12-0 is wel erg veel. Dat had ook weer niet nodig geweest, als we in goede doen zouden zijn geweest.

Nog 1 potje, tegen bekende tegenstander Esto. Dat wordt ook geen makkie, maar we gaan proberen nog een keertje te vlammen voor de winterstop.