Oefenen voor de tweede seizoenshelft

01-01-1970
6-9

Een toernooi en weekje training in de benen na de winterstop. Nu weer tijd om een lekker wedstrijdje te spelen. Olympia JO11-1 dit keer. Die zijn we al vaker tegengekomen op toernooien. Meestal waren dat spannende potjes, maar hoe we er nu voor staan is een beetje onduidelijk. De najaarsreeks was niet bepaald super van onze kant, dus benieuwd of we er weer een spannende wedstrijd van kunnen maken. Met een wat veranderde samenstelling, want Sven heeft ons verlaten en Shaquil is daar voor in de plaats gekomen.

Na het eerste fluitsignaal zet Olympia ons meteen onder druk. Ze spelen goed en slim positiespel en telkens duiken er spelers van hun op in de vrije ruimtes die ze creƫren. Daar hebben we best wat moeite mee en Olympia komt dan ook al snel tot kansen. En die spelen ze dan ook nog eens goed uit, waardoor we al snel met 0-2 achter komen. Stapje er boven op en beter vanuit de positie blijven voetballen, we kunnen nu iets meer tegengas geven en er zelf ook uit komen. Dat leidt tot de aansluitingstreffer, Stijn stuur Maik de diepte in en die rondt koelbloedig af.

Na deze aansluitingstreffer komt de wedstrijd wat meer in evenwicht, nog steeds vindt Olympia vaak de vrije man, maar dat lukt ons ook steeds vaker en er wordt ook redelijk over gespeeld. Toch is het Olympia dat weer twee keer weet te scoren waardoor de achterstand weer behoorlijk is. Berat kan voor rust uit een penalty de marge weer iets verkleinen, maar verder komen we nog niet. De ruststand daardoor 2-4.

Na rust hebben we wind tegen, dat voetbalt altijd wat lastiger. Maar de tactische aanwijzingen in de rust missen hun uitwerking niet. We gaan er vol voor en de rollen worden omgedraaid, nu zijn wij de bovenliggende partij en loopt Olympia achteruit. Jay gaat goed door door het midden en houdt het overzicht met een mooi passje op Bas, die de 3-4 kan binnen tikken. En er volgen nog meer kansen! Olympia komt er steeds minder vaak uit, maar als ze eruit komen schieten ze geholpen door de mee wind vaak gevaarlijk van afstand, zo'n schot gaat dan ook over Keano heen waardoor het 3-5 wordt.

Maar er wordt niet opgegeven, de 4-5 valt namelijk snel door een mooie individuele actie van Maik en ook de 5-5 ligt er snel in. Goeie diepe bal van Bas op Maik en die rondt weer keurig af. Nu proberen door te drukken, want Olympia weet het even niet meer. En dat lukt voorlopig, want met een slim passje geeft Bas aan Shaquil de mogelijkheid zijn eerste doelpunt voor ons elftal te maken, die doet dat dan ook fraai. Scoren bij je debuut, beter kan niet ;)

Na deze 6-5 dringen we nog verder aan, de 7-5 hangt in de lucht, maar paal, keeper en pech staan ons in de weg. En als je ze zelf niet maakt, doet de tegenstander dat wel....De 6-6 valt dan ook uit het niets een minuut of 6 voor tijd. En Olympia gelooft er weer in en geeft nog even gas. Daardoor vliegen er nog 3 in en wordt de eindstand bepaalt op 6-9. Een beetje gekke wedstrijd waarin we de 1e helft niet heel veel te vertellen hadden, het grootste deel van de 2e helft juist andersom was en net toen het leek dat we het niet meer weg gingen geven er nog een bizarre ontknoping volgde.

In ieder geval lijkt het spel weer meer op wat we in ons kampioensjaar hebben laten zien, met goed spel, spelplezier en elkaar helpen als team en dat biedt perspectief voor de voorjaarscompetitie!