Eindelijk begonnen

01-01-1970
01:00

Eindelijk! Na een paar afgelastingen zijn we dan toch echt de competitie begonnen. Onder moeilijke omstandigheden, harde wind en een slecht veld, maar we waren al lang blij dat het door ging.

Een niveautje lager dan voor de winter. Aan de ene kant jammer, maar voor de jongens misschien wel even lekker om weer vertrouwen op te bouwen. Floreant was vandaag de tegenstander. We begonnen de wedstrijd met wind tegen, maar dat betekende niet dat we ons terug lieten dringen, want direct na het eerste fluitsignaal kozen we de aanval. Dat leverde wel wat mogelijkheden op, maar nog geen echte kansen, zoals dat in voetbaltaal heet. Wel was duidelijk dat we de betere ploeg waren. Floreant kwam er niet uit en de ballen die ze naar voren schoten waren, gedragen door de wind, een prooi voor Keano.

Met soms mooi opgezette een tweetjes, probeerden we bij het doel van Floreant te komen. Daar hebben we veel op getraind de afgelopen weken, dus dan is het extra leuk dat we dat terug zien in de wedstrijd. Doelpunten moesten gaan vallen en dat gebeurde dan ook. Het was Maik die de ban brak, na een mooi balletje van Shaquil. 1-0, en dat was geheel verdiend. Voor de rust kwamen er nog meer kansen, Bas kopte net over en even later raakte hij met een rollertje de paal. Maar 3x is scheepsrecht en de volgende kans maakte hij wel. Maik ging op rechts goed door, hield het overzicht en schoof de bal breed op Bas die vervolgens goed kon inschieten.

2-0 was een lekkere comfortabele voorsprong, zeker gezien het spelbeeld. Want Floreant kon maar sporadisch op onze helft komen. Thijs en Berat hadden hun mannetjes in de zak en Younes en Jay ruimde de meeste doorgekomen balletjes professioneel op. En bij de enige echte grote kans die Floreant kreeg, kon Keano goed redden. Aan de andere kant was Stijn vaak weer op de brommer. Hij liep zijn mannetje voorbij alsof die er niet stond en dat leverde vaak gevaar op. Doelpunten vielen er in de eerste helft jammer genoeg niet meer, dus gingen we rusten met 2-0.

Na de limo en wat aanwijzingen gingen we weer verder. Nu wind mee, dus de verwachting was dat we Floreant nu helemaal flink onder druk konden zetten. Die verwachting kwam ook helemaal uit. Door de wind kregen ze de bal echt niet meer weg. Het werd allemaal wel een beetje rommeliger. Ook van onze kant en gemakzucht sloop er ook een beetje in. Toch liepen we vrij makkelijk verder uit. Shaquil, Jay en Berat tilden de score naar 5-0, op aangeven van Bas, Maik en weer Bas. Terwijl onze verdediging aan de andere kant niet echt meer getest werd en Keano echt weinig te doen had.

Het slotakkoord was voor Maik, die een corner in 1 keer het doel in draaide, al dan niet een beetje geholpen door de wind.
6-0, prima uitslag, maar Floreant was niet bij machte vandaag om het ons moeilijk te maken. We zijn in ieder geval goed gestart deze competitiehelft en nu proberen om die lijn door te trekken.
 

Verslagen

Terug naar boven