Lastige pot onder moeilijke omstandigheden

01-01-1970
01:00

Olympia, altijd lastig. Op de één of andere manier hebben we het altijd moeilijk tegen Olympia. Dit team zijn we vorig seizoen ook tegengekomen en allebei de keren ging het heel moeizaam, maar konden we wel net met 2-1 winnen. Beide keren speelde de wind ook een grote rol en dat was vandaag niet niet anders. Een straffe wind die we de eerste helft pal tegen hadden.

Maar we begonnen vrij voortvarend, er lag redelijk wat ruimte op het middenveld en dat konden we ook redelijk goed bespelen. Door de harde wind konden zij wel snel bij ons doel komen, maar veel ballen waren te hard en waaiden de zo de achterlijn over. En anders was Keano er nog om de boel te redden. Zo hadden we het eerste kwart een licht overwicht en kwamen er ook wat kansjes. Stijn bediende Bas die zijn man passeerde en de bal in de verre hoek achter de keeper schoot. 0-1 en gezien het spelbeeld een logische voorsprong.

Maar gaandeweg de eerste helft begonnen er steeds meer slordigheidjes in het spel te komen. De concentratie verslapte iets, waardoor Olympia, nog extra geholpen door de wind, steeds gevaarlijker kon worden. Een afgeslagen bal belandde bij hun middenvelder die de bal strak weer naar voren schoot, pardoes bij hun spits in de voeten die helemaal vrij stond, goed aannam en kon scoren, 1-1. Het was wel duidelijk, dat ondanks het goede begin, ook dit weer een moeizaam potje zou worden. Want voor de rust werd het nog erger. Door de wind kregen we de bal niet goed weg en daar wist Olympia ook wel raad mee, waardoor we op 2-1 achter kwamen. We probeerden het wel, maar gingen te veel voor eigen succes in plaats van de tegenstander met combinatievoetbal stuk te spelen. Met die 2-1 tussenstand gingen we dan ook rusten.

Balen, maar we hadden nog een hele tweede helft om dit recht te zetten en daar gingen we dan ook voor. Nu hadden wij wind mee, en dat zorgde er voor dat we steeds vaker op de helft van de tegenstander te vinden waren. Maik speelde de bal op Berat, die kon kappen en met zijn linker de bal achter de keeper schoot, 2-2 en nu natuurlijk doorzetten. Maar Olympia dacht er toch anders over, die probeerden ook te scoren en dat lukte ook, ware het niet dat iedereen behalve de scheidsrechter een duwfout hieraan vooraf zag. Dit zorgde voor nogal wat frustratie bij de jongens maar toch stonden we nu met 3-2 achter.

We gingen er nog vol voor, maar de frustratie werd alleen maar groter toen bij een kansrijke vrije trap voor ons, de scheidsrechter het goed vond dat de tegenstander op slechts 1 meter stond. Zelf moeten we daar natuurlijk ook slimmer mee omgaan, maar het zorgde er wel voor dat de jongens nog een beetje meer van slag waren dan ze na die 3-2 al waren. Toch proberen verstandig te blijven voetballen dan kunnen we het misschien nog omdraaien. Olympia kwam er nu bijna niet meer uit, Jay gaf een lange bal op Maik, die de de bal kunstig achter zijn standbeen langs de keeper kon passeren. 3-3! zou het dan toch nog lukken? We zetten alles op alles, met veel schoten net naast, over of op de paal. Een laatste corner dan nog? Nee hoor, tijd volgens de scheidsrechter. Dat kan er dan ook nog wel bij.

Kortom, weer een erg lastige en vreemde wedstrijd, door de wind onder lastige omstandigheden. Met een scheidsrechter die op zijn zachtst gezegd niet in ons voordeel floot. Maar we moeten ook eerlijk zijn, zelf hebben we ook niet gebracht wat we kunnen brengen. Wel keihard gewerkt, maar te weinig als team samen gespeeld. Volgende week weer een nieuwe kans.
 

Verslagen

Terug naar boven