Fysieke tegenstander

01-01-1970
01:00

De teleurstelling van vorige week is weer vergeten. Fris en fruitig op naar een nieuwe pot. Het weer is goed, we spelen op kunstgras en van deze tegenstander hebben we al vaker gewonnen, dus er liggen genoeg mogelijkheden om een mooie pot op de mat te leggen.

De wedstrijd begon en meteen zaten we er goed fel op. Met goed overspelen en druk zetten kwamen we ook meteen tot kansen. Maar het ontbrak net aan een beetje scherpte voor het doel en geluk. Hazerswoudse Boys beperkte zich tot zeer fysiek spel en lange ballen naar voren, maar daar hadden ze toch succes mee. Want zo´n lange bal stuiterde pardoes langs en over onze laatste linie en hun spits kon zomaar op Keano af. Die was kansloos in deze 1 tegen 1 en zo kon het dat we ondanks een enorm veldoverwicht toch met 0-1 achter stonden.

Maar al snel konden we de achterstand repareren. Een corner werd door Stijn in 1 keer in de lange hoek achter de keeper gedraaid, 1-1. En weer door. Er volgden mooie aanvallen, maar paal en lat stonden nog in de weg. Hazerswoudse Boys bleef hun opportunistische spel spelen, maar daar waren we nu beter op voorbereid, zodat we weinig tot geen kansen meer weggaven deze eerste helft. Wel was het zaak om nu onszelf te belonen en die voorsprong op het scorebord te krijgen. Dat lukte ook, het was Maik die na een individuele actie de 2-1 achter de keeper schoot. Niet veel later was Stijn op links weer op de brommer om zo iedereen achter zich te laten. Alleen voor de keeper maakte hij geen fout en was het 3-1. Dat was ook de stand waarmee we de rust in gingen.

Nog wat aanwijzingen in de rust en scherp de 2e helft beginnen, snel een doelpuntje erbij prikken en dan zou de wedstrijd gespeeld zijn. Dat hadden de jongens goed in hun oren geknoopt, want bijna direct na de aftrap lag de bal al in het netje. 4-1, gescoord door Maik. Hazerswoudse Boys kwam er bijna niet aan te pas, maar door de comfortabele voorsprong werd het spel gedurende de 2e helft wel wat slordiger. Kansen kregen we nog genoeg, maar de ballen vielen net niet goed en soms maakten we de verkeerde keuze.

in de eindfase kon de tegenstander nog een paar keer gevaarlijk worden, maar Keano kon zijn doel met een paar goede reddingen verder schoonhouden.

Kortom, goeie overwinning, die nog veel hoger had kunnen uitvallen. Voetballend waren we duidelijk de baas en Hazerswoudse Boys probeerde dat te compenseren door veel fysiek in de strijd te gooien, wat bij een aantal van ons wel wat kleine blessures en ongemakken opleverde. We lieten ons daar verder niet door afleiden en speelden gewoon ons eigen spel. Goed gedaan jongens. Op naar de volgende.