Spannende pot tegen gelijkwaardige tegenstander

01-01-1970
01:00

ARC JO11-2. Die kennen we, want in de naarjaarscompetitie was dat ook één van onze tegenstanders. Op ons eigen veld wonnen we, met 5-0. Maar anders dan de uitslag doet vermoeden waren ze niet veel minder dan ons. Veel kansen over en weer alleen wij maakten die wel af en zij niet. Het zou dus beslist geen makkelijk potje worden.

Nadat de goede doelen op hun plek stonden konden we beginnen aan deze Alphense derby. Dit leeft blijkbaar wel onder het publiek, gezien de fanatieke aanmoedigingen en het ARC publiek dat zich gedurende de wedstrijd ook graag met de scheidsrechter en de tegenstander bemoeide. In het veld deden de jongens hun ding, we begonnen goed en scherp en konden er af en toe met verzorgd veldspel ook goed uitkomen. Dat gaf al een aantal kansjes en het duurde niet lang voordat Stijn de diepte ingestuurd werd door Maik. Hij maakte goed gebruik van zijn snelheid, liep de laatste man eruit en kon ook de keeper passeren. 0-1.

De strijd ging verder goed gelijk op, ARC bleek een goed team dat probeerde te voetballen. Alleen onze verdedigers Thijs, Younes en Jay waren zo scherp dat ARC niet tot echte kansen kwam. Zelf waren we vaak in de omschakeling gevaarlijk, een paar keer konden we ook alleen op de keeper af, maar helaas waren we in de afronding minder scherp zodat de 0-1 lang op het scorebord bleef staan. Terwijl we eigenlijk in deze fase konden en ook wel hadden moeten uitlopen naar een grotere voorsprong. Dat gebeurde niet en ARC kwam er nu af en toe toch goed door. Daaruit konden ze de gelijkmaker ook maken.

1-1 was dan ook de ruststand, terwijl we het gevoel hadden dat er meer in had gezeten deze eerste helft. Maar goed, wat aanwijzingen, beetje limo en vol goede moed de tweede helft in.

En die werd wat anders dan de eerste helft. Het eerste kwart in de tweede helft hadden we moeite de bal weg te krijgen. ARC zette ons goed onder druk en we hadden daar problemen mee. Net overal een stapje te laat, wat slordige passes waardoor we er niet goed uit konden komen en het was ARC dat duidelijk het initiatief overnam. Er kwamen ook kansen voor ARC maar voorlopig wist Keano zijn doel met een paar goede reddingen leeg te houden en anders stond er nog wel iemand op de doellijn om de bal te blokken.

Met wat kunst en vliegwerk konden we het bij de 1-1 houden. Wat tijdens de time-out weer wat gelegenheid gaf om instructies te geven en wat tactische aanpassingen door te voeren. Dat had effect, want alles stond weer wat beter waardoor we zelf weer meer aan voetballen toe kwamen. Het spel golfde nu op en neer en het werd ook wat fysieker, meer overtredingen aan beide kanten, maar ook meer kansen. Maik raakte na een goede actie nog de onderkant van de lat, Thijs kon een paar keer opstomen maar werd net met een overtreding gestuit. Gescoord werd er verder niet meer, dus bleek de ruststand ook de eindstand te zijn.

Spannende pot, met uiteindelijk een terechte uitslag. Waar we in de eerste helft verder weg hadden kunnen lopen, was het begin van de tweede helft duidelijk voor ARC. Het laatste kwart kon het vervolgens weer alle kanten op, maar bleef het na hectische momenten voor beide doelen zoals het was.