Spanning bovenin helemaal terug

01-01-1970
01:00

Als de koploper op bezoek komt geeft het altijd wat extra lading aan een potje, zeker als je zelf de nummer 2 bent. Met recht dus een topper in deze poule. Op papier spelen we tegen de JO11-1 van Sportlust, maar in praktijk bleken het de spelers van de JO11-2, hetzelfde team dus dat we voor de winterstop ook tegen gekomen zijn en waartegen we vrij kansloos waren. Uiteindelijk verdienden ze in het najaar promotie naar de hoofdklasse door hoog te eindigen in de poule, maar toch komen we ze nu weer hier tegen. Soms zit het allemaal een beetje vreemd in elkaar.

Maar goed, met zo'n pot in het vooruitzicht is het nooit heel moeilijk om de jongens te motiveren. Ze begonnen dan ook messcherp aan de wedstrijd, goed druk zetten, compact bij balbezit van de tegenstander en er zelf razendsnel uit komen waarbij we goed gebruik konden maken van de snelheid van Stijn. Dat leverde al snel kansjes op en het was Maik die op aangeven van Stijn de 1-0 binnen kon tikken. De 2-0 viel niet snel daarna, Maik zette goed door waardoor de opbouw van Sportlust mislukte, balletje onderschept en hij lag er alweer in. Dat zijn altijd de beginfases die we willen zien. Meteen er boven op en goals maken, een signaal naar de tegenstander dat er vandaag niks te halen is bij ons.

Maar we weten dat Sportlust niet voor niks nog zonder verliespunten bovenaan staat. Voetballen kunnen ze dus wel. En al snel melden zij zich ook gevaarlijk voor ons doel. Uit een voorzet valt de bal pardoes voor een voet van de tegenstander die niet aarzelt en de bal achter Keano werkt, 2-1. We laten ons daardoor niet uit het veld slaan en gaan gewoon door op dezelfde manier, fel in de duels en snel vooruit voetballen. Maik en Stijn zijn de eerste helft voor de Sportlust verdediging bijna ongrijpbaar. Vaak breken ze door en gunnen ze elkaar op het juiste moment de bal. Zo kan Stijn uit een pass van Maik de 3-1 binnenschieten en niet veel later een mooie aanval, goede lage voorzet van Maik en Stijn die dit keer het eindstation is. Net voor de rust doet Sportlust nog wat terug zodat er na 30 minuten voetbal een 4-2 tussenstand op het scorebord staat.

Wat verdiende limo, tactische aanwijzingen, complimenten over het vertoonde spel en een waarschuwing dat het echt nog niet gespeeld is op naar de 2e helft. Sportlust dringt aan, met opbouw van achteruit, combinatiespel en hun heel goede midmid die soms het hele veld oversteekt komen we onder druk, maar dat betekent ook ruimte aan de andere kant. Met een prachtige bal stuurt Maik Stijn de diepte in. Met zijn snelheid is hij niet meer te achterhalen en scoort hij beheerst de 5-2. Uit zo'n zelfde soort situatie ontstaat ook de volgende goal, alleen nu is het Jay die Maik diep stuurt. En ook Maik rondt dit weer koelbloedig af, 6-2! Nu zou het toch wel gespeeld zijn? Maar net voor de laatste time-out scoort Sportlust de 6-3 en krijgen ze weer wat hoop.

In het laatste kwart zetten ze alles op alles om nog gelijk te komen. Voorin krijgen we moeite om de bal vast te houden waardoor we moeilijk onder de druk uit kunnen komen, het veld wordt ook steeds langer door vermoeidheid en al snel valt de 6-4 daardoor ook. Nu wordt het toch nog echt spannend. Berat heeft nog een vrije trap in huis van grote afstand die helaas op de lat uiteenspat en Maik kan de rebound met een artistieke omhaal ook net niet in het doel krijgen. Jammer, want 5 minuten voor tijd is het Sportlust die de aansluitingstreffer binnen schiet, 6-5. Maar gelukkig weten we die 5 minuten nog goed door te komen en staan we uiteindelijk toch met 3 punten.

Wat een wedstrijd, op wilskracht de 3 punten uiteindelijk alsnog in Alphen gehouden terwijl we toch met goed voetbal een vrij comfortabele marge hadden gecreƫerd. Daarmee zijn we nog steeds ongeslagen, maar helaas (nog) niet op de 1ste plek. Wel hebben we het weer spannend gemaakt en zijn we Sportlust tot op 1 puntje genaderd. Benieuwd hoe dit afloopt!

 

Verslagen

Terug naar boven