Uiteindelijk toch nog eenvoudig

01-01-1970
01:00

Vanochtend op bezoek bij Gouda. Een team dat mee doet in de middenmoot en het vooral de bovenste ploegen lastig maakt. We zijn dus gewaarschuwd als we nog steeds achter de koploper aan willen. Na wat parkeer onduidelijkheden is het team compleet en beginnen we de wedstrijd vol goede moed.

We krijgen ook direct een grote kans, maar hun keeper redt goed in de één tegen één situatie. Er ontstaan meer kansen, maar gescoord wordt er nog niet. Dan is het altijd oppassen geblazen, want voor je het weet maakt de tegenstander de kansen wel af. En ook al krijgen ze er nog niet veel, dat is ook precies wat er gebeurt. Balen zeg, want zeker aan de bal wordt er best goed gevoetbald. Alleen verdedigend missen we net de scherpte. Na het eerste kwart volgen wat tactische aanwijzingen en gaan we proberen de wedstrijd naar onze kant te draaien.

Keano moet nog een paar keer ingrijpen en doet dat goed. Ondertussen komen we steeds beter in het spel en ontstaan er weer steeds meer kansen. En het is Stijn die op aangeven van Maik de gelijkmaker tegen de touwen kan schieten. Dat is lekker zo voor de rust. Hebben we straks nog een hele helft om verder uit te lopen. En dat kan, want we zijn inmiddels wel de bovenliggende partij.

Voor rust wordt er ook niet meer gescoord, dus wat limo en peptalk verder wordt er begonnen aan de tweede helft. En dat gaat voortvarend, het spel speelt zich voornamelijk op de helft van Gouda af en er ontstaan wat flipperkast situaties voor het doel. Na een kopbal op de paal is het uiteindelijk Stijn die de bal het laatste zetje geeft en ons op voorsprong schiet. Snel gaan we verder met goed voetballen, mooie combinaties worden op de mat gelegd en daaruit scoort Shaquil op aangeven van Bas de 1-3. Niet veel later is het omgekeerd en schiet Bas op aangeven van Shaquil onze 4e binnen.

Ook de 1-5 ligt er snel in, Stijn maakt weer gebruik van zijn snelheid en wordt op maat bediend door Bas. De wedstrijd is nu wel gespeeld, Gouda heeft 2 geblesseerden en nog maar 7 spelers over, waardoor we met 7 vs 7 verder gaan. Achterin geven onze verdedigers Jay, Berat en Thijs niks weg en voorin blijven we lekker voetballen zodat we nog verder uit kunnen lopen. de 1-6 wordt binnen geknald door Berat na aangeven van Younes. Younes zelf maakt kort daarna 1-7 na een assist van Stijn. Het slotakkoord is voor Maik en Stijn samen. Het is niet helemaal duidelijk of Maik zijn voorzet/schot al over de lijn was of Stijn hem het laatste tikje voor de lijn nog gaf. In ieder geval is het wel 1-8.

Daarmee hebben we gedaan wat we moesten doen, winnen, om de druk erop te houden bij Sportlust en ook nog eens met goed veldspel. Zij hebben ook gewonnen dus blijft het verschil 1 punt. In de laatste speelronde wordt het dus beslist, al denken we zelf dat Sportlust het niet meer weg gaat geven, maar je weer nooit dus gaan we ook volgende week weer vol voor de winst.
 

Verslagen

Terug naar boven