De laatste

01-01-1970
01:00

En daar is de laatste wedstrijd alweer. Ook nog tegen de nummer laatst Esto JO11-2. In theorie was er nog kans op het kampioenschap, met slechts 1 puntje achterstand op Sportlust, maar we hadden niet echt de illusie dat die nog punten gingen verspelen vandaag. Dus gewoon zelf lekker vrijuit voetballen en dan zullen we wel zien. Aangezien we in de najaarscompetitie tegen Esto JO11-1 nog 3-3 speelden, hadden we vooraf al wel bedacht dat het niet het zwaarste potje van het seizoen zou worden. En dat bleek ook wel.

Direct na het eerste fluitsignaal namen we het heft in handen. Esto kwam er niet aan te pas en we liepen al snel uit naar een comfortabele voorsprong. Maik maakte de eerste 2. De eerste creëerde hij zelf na een goede individuele actie, de tweede was na een goed passje van Shaquil. De 3-0 kwam van de voet van Jay, op aangeven van Bas. we gingen vrolijk door en de 4-0 was door goed doorzetten van Maik, die de keeper goed onder druk zette waardoor deze tegen hem aanschoot en de bal zo het doel in viel. 4 goals in het eerste kwart en nog niks weggegeven. Prima.

Het tweede kwart ging het nog sneller en dat was het kwartiertje van Stijn, die scoorden 4x. Bas en Jay deden ook nog een duit in het zakje waardoor de score opliep naar 10-0 bij de rust. Een aantal goals leken wel trainingsgoals vooral de 7-0 van Stijn, waarbij diverse één tweetjes aan vooraf gingen en Maik alleen voor de keeper nog Stijn bediende die hem in het lege doel kun schuiven.

Na rust een keeperwissel! Stijn ging op doel, Keano in de spits. Het was wel duidelijk wat de jongens wilden, Keano op het scoreformulier! Er werd dan ook flink gezocht om hem in kansrijke positie te brengen, soms wat te geforceerd. Hierdoor liep de score wat minder snel op dan in de eerste helft. Maar Keano kon toch zijn eerste binnen prikken op aangeven van Bas. Blijdschap alom en dat hebben we dan ook maar weer gehad. Nu weer lekker voetballen en er nog een paar bij prikken. Daarbij kregen we nu zelfs hulp van Esto, want die scoorden nu, maar wel in hun eigen doel.Nu zaten we weer op het schema van 4 goals per kwart en uiteindelijk maakten Bas, Keano, Maik en weer Keano de 16 vol.

Niet echt een potje waarin de jongens uitgedaagd werden, maar ze bleven wel gewoon hun ding doen en lekker voetballen. De uitslag van Sportlust is tot op de dag van vandaag nog steeds niet geregistreerd bij de KNVB, maar via via hebben we vernomen dat ze "gewoon" gewonnen hebben. Daardoor zijn we uiteindelijk ongeslagen, maar nog steeds op de 2e plek. Prima 2e seizoenshelft, met eigenlijk maar 1 (halve)misstap die ons dan ook meteen het kampioenschap heeft gekost. Maar we kunnen niks anders dan tevreden zijn, over de ontwikkeling als team, maar ook de spelers individueel. Ze zijn weer enorm gegroeid en klaar voor de volgende fase in hun voetbalcarrière.
 

Verslagen

Terug naar boven