Niet opgegeven na moeilijke eerste helft

Alphia JO8-2
Alphen JO8-2
07-09-2019
5-7

De ene wedstrijd is de andere niet. Na de walkover van vorige week zou het deze keer wel wat lastiger worden. We moesten op bezoek bij Alphia. Uit betrouwbare bron vernomen we dat ook zij hun eerste wedstrijd dik hadden gewonnen.

De wedstrijd begon en al snel bleek dat we erg aan elkaar gewaagd waren. Het spel golfde op en neer en kansen waren er meteen voor allebei de doelen. Het was Alphia dat al snel de score opende met een onhoudbare bal voor onze keeper van de eerste helft Ruben. Maar snel waren de rollen omgedraaid, Sam kom twee keer vrij schieten en dat kun je wel aan hem overlaten, want allebei de keren onhoudbaar in de hoek waardoor we bij de eerste time-out op een 1-2 voorsprong stonden.

Wat snelle aanwijzingen en hup weer verder. Maar nu was het Alphia wat ons goed onder druk zette en we kregen de bal niet echt goed weg. Dankzij goed verdedigen van onder andere Justin en Luuk K. konden we de schade beperkt houden maar toch vlogen er voor de rust nog 3 in. We zochten de kleedkamer dus op met een 5-2 achterstand. Sommige koppies hingen wat maar er is nog altijd kans om het om te draaien.

Toverlimo in de rust, oppeppende woorden en een keeper wissel, Sam in het doel voor Ruben, en de boys kwamen als herboren weer uit de kleedkamer. Met het Nederlands elftal als voorbeeld gingen we meteen vol ten aanval. Paal en lat stonden vaak in de weg, maar vlak voor de tweede time out hadden we wel de aansluiting te pakken. Luuk S. wist twee keer te scoren terwijl Sam samen met de verdedigers Ruben en Luuk K. elke Alphia aanval vakkundig onschadelijk maakten, 5-4! Er zit echt nog wel wat in voor ons hoor!

De laatste 10 minuten braken aan en het was Marijn die de gelijkmaker binnen schoot, 5-5. Dolle vreugde bij de jongens en het uit publiek, maar we gingen gewoon lekker door. Want Adam en Nadir wisten ook hun doelpuntjes mee te pikken waardoor we gewoon op 5-7 kwamen. Ondertussen was het aan de andere kant soms nog even benauwd, maar door goed optreden van keeper Sam en de verdedigers kwam Alphia niet meer tot scoren.

Wat een pracht pot. Hard gewerkt, gevochten voor elke bal en goed gevoetbald. Karakter getoond ook, want bij 5-2 achter is het niet makkelijk om het weer om te draaien, maar het is ons wel gelukt! Zonder een tegendoelpunt te krijgen in de 2e helft en dat is nog eens extra knap.