14-09-2019
0 - 24

Tsja....als je deze uitslag ziet staan, hoef je daar verder denk ik weinig over te vertellen. Toch is het altijd leuk om een verslagje te schrijven en ook om te lezen....denk ik :)

Een uitwedstrijd om 8.30 uur, in Wassenaar en dan zijn er ook nog eens diverse wegafsluitingen en omleidingen. Dat belooft niet veel goeds. Op de app doordeweeks verschijnen al diverse berichten met de beste routes en dat op tijd vertrekken wel handig is. Maar dan zal je altijd zien dat het dan toch nog tegenvalt en we pas laat kunnen verzamelen in de kleedkamer van Blauw Zwart.

Net op tijd toch voldoende spelers, dus snel een warming up en kunnen we toch nog op tijd beginnen. Weer een wedstrijd lekker op gewoon gras. Als trainer blijf ik hier toch altijd voorstander van....niets is lekkerder als een wedstrijd op echt gras. Die plaggen moeten toch in het rond vliegen :P

In de 1e helft blijkt het onderlinge krachtsverschil wel heel erg groot, want in beide kwarten maken wij 5 goals zodat we met een 0-10 voorsprong aan de limonade gaan.

In de rust spreken we met de coach van de tegenpartij af dat zij met 2 spelers meer mogen spelen in de 2e helft. Hopelijk een beetje meer uitdaging. Maar de talenten van Alphen blijven mooie acties maken en ook doelpunten, veel doelpunten. In de 1e helft een gemiddelde van 5 per kwart, maar na het 3e kwart staat het zelfs 0-17!

In de time out de spelers nog wat extra uitdaging gegeven. Op de trainingen leren we passeerbewegingen. Als het lukt om een tegenstander uit te spelen met een schaar krijg je een like. En als lukt om te passeren met een schaar en daarna zelfs te scoren verdien je een dubbel like. Niets is teveel gevraagd, want de scharen vliegen ons om de oren. En Luca presteert het om zijn tegenstander met een dubbele schaar uit te spelen en te scoren met links! Heel knap gedaan allemaal jongens.

Als de kruitdampen zijn opgetrokken van het wassenaarse veld en de eindstand 0-24 is bereikt, heb ik sterk het gevoel dat ik het sneu vind voor de spelertjes van Blauw Zwart. Zij voetballen voor het eerst en hebben echt heel erg hun best gedaan. Gelukkig blijven zij gewoon lachen en er plezier in houden. Knap ook van hun coach die veel geduld had en altijd positief bleef.

Ik wil ook nog benoemen dat Quinn, die in de wedstrijd vrijwel niets te doen kreeg, zich kon onderscheiden bij de penalty's door een aantal prachtige reddingen te verrichten!
Volgende week spelen we thuis tegen Rijnvogels en hoop ik dat we dan meer tegenstand zullen krijgen en een spannendere wedstrijd!