Alphen JO8-1
Rijnvogels, fc JO8-1
21-09-2019
2 - 5

Met een heerlijk zaterdagochtend zonnetje worden we wakker. Perfect weer om een potje te voetballen. De talenten van AVV Alphen JO8-1 hebben vandaag een thuiswedstrijd voor de boeg, tegen de leeftijdsgenoten van FC Rijnvogels uit Katwijk. De eerste 2 competitiewedstrijden werden zeer eenvoudig gewonnen en eigenlijk hopen we vandaag op een spannendere wedstrijd. En dat werd het!

Voordat de bal kan gaan rollen eerst nog even allemaal netjes op de foto. En dan zijn we er klaar voor. Al snel in de 1e helft blijkt dat de 2 teams erg aan gewaagd zijn. Zelf zitten de Alphen spelers telkens fel op de bal om deze weer in bezit te krijgen. Maar ook Rijnvogels verdedigt goed. We hebben het iets betere van het spel, maar komen moeilijk door de verdediging heen. Toch laten we mooie aanvallen zien, waarbij de bal soms over 3/4 schijven gaat. Er volgen schoten van Luca, Ryu en Jurre. Maar steeds net niet hard genoeg, of er zit weer een Katwijks been tussen. Ondertussen komt de tegenstander er ook een keer uit, maar staat Quinn goed te keepen en laat zien dat hij een mooie redding in huis heeft. Ook verdedigers Dexx en Corné houden veel tegen. Als het erop lijkt dat we met een ongewone 0-0 gaan rusten, scoort de handige aanvaller van Rijnvogels uit een corner de 0-1. Hè dat is jammer en ook nog tegen de verhouding in!

In de 2e helft zetten we alles op alles om gelijk te maken. Er komen ook kansen, maar we zijn niet zorgvuldig genoeg voor het doel of de overtuiging met schieten ontbreekt. En dan blijkt de tegenstander over een erg behendige aanvaller te beschikken, die er 2x razendsnel vandoor gaat en de score zomaar op 0-3 zet. Maar dan krijgt Ryu de bal, hij liet zien hoe goed hij kan dribbelen. Met een mooie actie en prima schot uit de hoek scoort hij de 1-3. In de time out spreken we af het laatste deel alles te geven om nog terug te komen. We spelen veel op de helft van Rijnvogels, maar het lukt niet om de kansen te benutten. En doordat we allemaal steeds verder naar voren gaan, verliezen we nog 2x dezelfde aanvaller van Rijnvogels uit het oog die op deze manier zijn 4e en 5e doelpunt kan maken. Maar het slotakkoord is voor Jurre die met een mooie boogbal het mooiste doelpunt van de wedstrijd weet te scoren en de eindstand op 2-5 zet.

Dit was een zeer leerzame wedstrijd voor de talenten van Alphen. Hard gewerkt tegen een goede tegenstander. En juist van dit soort wedstrijden spelen wordt je beter en leer je meer als van 24-0 winnen :)