Geweldige overwinning!

Alph. Boys J08-1
Alphen JO8-1
25-09-2019
4 - 6

Van trainingen wordt je beter. Maar ook van wedstrijden spelen wordt je beter. En wedstrijden spelen is eigenlijk het allerleukste van voetbal. En dan sta je op een woensdagavond zomaar tegenover de Alphense Boys om een oefenwedstrijd te gaan spelen. Dit zijn altijd speciale wedstrijden, want vaak sta je tegenover klasgenoten en tegen de overburen doe je automatisch extra je best.

Alphense Boys JO8-1 speelt in de hoofdklasse, dus benieuwd hoe onze talenten zich kunnen meten aan dit niveau. In de eerste helft blijkt Alphen goed mee te kunnen voetballen. Sterker nog, wij spelen het spel wat verzorgder als de tegenstander. Waar AB er met kracht probeert doorheen te komen, probeert Alphen via combinaties het doel van de tegenstander te zoeken. En dat lukt gaandeweg de eerste helft steeds beter. Als Ryu Dylan in de diepte wegstuurt, krijgt hij een vrije schietkans. Daar weet Dylan wel raad mee, want hij schiet de bal uiterst beheerst in de linkerhoek, 0-1! En meteen daarna weer een prachtige combinatie via Dexx naar Luca, die Dylan opnieuw diep stuurt. Maar i.p.v met links af te ronden probeert Dylan zijn tegenstander uit te kappen om zo op zijn rechter uit te komen,helaas doorziet de verdediger dit en weg is de kans. Maar even later is het Elian die goed doorgaat op links en de vrijstaande Ryu bedient. Ryu laat zien hoe goed hij kan schieten en knalt de bal in de rechter kruising. Schitterend, onhoudbaar voor de keeper en 0-2!
Ondertussen houden Jurre en Dexx de verdediging gesloten met prima verdedigende acties. Mooi om te zien hoe ze totaal niet bang zijn om in te grijpen. En anders staat altijd Quinn nog in het doel die in deze wedstrijden zijn goede vorm liet zien. Met katachtige reflexen weet hij voorlopig de 0 te houden. Mooiste moment (vond ik) was een hele moeilijke maar mooie redding met de vingertoppen waarna Quinn een persoonlijk juichmoment had en ook zijn medespelers hem de complimenten gaf. Genieten!
Toch komt AB terug in de wedstrijd. Zij, of eigenlijk wij scoren de 1-2. Ja hoe gek het ook klinkt, zo ging het wel. Na een corner van AB probeert Corné de bal weg te schieten, maar hij schiet de bal hard via (ik dacht) Jurre zodat de bal zo in ons eigen doel terug kaatst. Wat een pech!
Maar Alphen laat zich niet van de wij brengen en gaat door met goed voetballen. Een corner wordt door Elian slim genomen, de bal wordt teruggelegd op Jurre. Hij kapt zijn tegenstander mooi uit en schiet de bal van ver zo in de verre kruising! Een geweldige goal en weer een marge van 2 doelpunten. Maar direct na de aftrap de beste actie van de wedstrijd van AB, hun meest behendige speler speelt 3 Alphen verdedigers voorbij en schiet hard en hoog over Quinn heen. Dit betekent een 2-3 ruststand.

Aan het begin van de 2e helft zijn we wat onrustig in balbezit. Daardoor raken we de bal steeds snel kwijt en worden we onder druk gezet. Dit leidt tot de 3-3. Het is nu een heel erg spannende wedstrijd geworden. Mede ook dankzij het zeer enthousiaste publiek wat vlak langs de lijn hartstochtelijk de talenten aanmoedigt. AB wordt naar voren geschreeuwd! Het lijkt wel een Champions League wedstrijd :)
De gelijkmaker is ook het sein voor Alphen dat er een schepje bovenop moet. We beginnen ook weer beter samen te spelen en er volgen weer kansen. En diepe pass van Jurre bereikt Luca die richting het doel kan stormen. Als hij het heel mooi afmaakt met een bekeken schot met links staan we weer op voorsprong, 3-4. En even later krijgt Luca opnieuw de bal en besluit hij eens met rechts te schieten. Oké, met een beetje hulp van de keeper hobbelt de bal; in het doel, maar wat geeft het, een 3-5 voorsprong. En op moment weer volledig terecht. Door goed te verdedigen door Corné, Jurre en Dexx die er constant bovenop zit kan AB eigenlijk alleen nog maar gevaarlijk worden via corners. Als dan een verdwaald zondagsschot er toch invliegt lijkt het weer spannend te worden, het staat 4-5. Maar uit een corner voor ons beslissen we de wedstrijd. Een mooie corner van Elian, die vin Luca hoog wordt verlengd, komt de bal bij Corné die met een volley uithaalt en schitterend de 4-6 scoort! En dat betekent ook de eindstand van deze wedstrijd.

Wat een blijdschap en ontlading bij de spelers. Van Alphense Boys winnen is altijd lekker. En zeker de manier waarop. Want de overwinning was helemaal verdiend. Sterker nog, qua veldspel, overwicht en kansen hadden we zeker nog veel ruimer kunnen winnen, als we iets rustiger hadden gevoetbald. Maar nu denk ik misschien iets teveel als trainer ;) Uiteraard ben ik net als de jongens blij en ook trots op ze!

Groet Arjan
 

Verslagen

Terug naar boven