Alphen JO8-2
S.V. Kickers'69 JO8-3
05-10-2019
13-1

Een vroege zaterdagochtend, voor de wedstrijd eerst even een mooie teamfoto maken. Met de haartjes in de gel en frisse toeten stonden we om 8 uur gereed, er was nog maar net genoeg licht :).

Dat gehad, op naar de wedstrijd. Vandaag weer een potje tegen Kickers. Vorige wedstrijd was niet echt een walkover, benieuwd hoe dat tegen dit team gaat. Na het doornemen van de opstelling en de tactische aanwijzingen lekker het veld op. Bij de tegenstander een hoop kleintjes, maar dat zegt niet altijd veel. Met Tygo op doel (iedereen is nu een keertje aan de beurt geweest), begonnen we aan de pot. Al snel hadden we een overwicht en waren we lekker op de helft van de tegenstander aan het voetballen. Na 5 minuten lagen er ook al twee ballen in het netje en beide keren was het Luuk S. die de trekker overhaalde.

Kickers schakelde een tandje bij, misverstandje bij ons en zomaar scoorde ze de 2-1. Zou het dan misschien een spannend potje worden? Maar nee. Tygo had verder weinig te doen en de verdedigers Adam, Luuk K. en later Marijn konden ook lekker mee aanvallen. Voor de eerste time-out waren we dan ook al uitgelopen naar een 4-1 voorsprong door twee doelpunten van Ruben. We gingen vrolijk verder want het krachtsverschil was een beetje te groot. En de jongens lijken patent te hebben op twee keer achter elkaar scoren, want nu was het Sam die er 2 maakte, 6-1. Justin liet zich tussen door ook even horen, want die maakte er 7-1 van. Sam en Luuk S. zorgden voor de 9-1 ruststand.

Op deze manier is er ook niet zoveel te coachen voor de technische staf, gewoon maar lekker doorgaan waar we mee bezig waren, want de winst was nu toch al zo goed als binnen. Kickers mocht na rust met een mannetje meer proberen nog wat goaltjes te maken.

Met Luuk S. op de goal en Tygo in het veld de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Ook tegen 7 tegenstanders konden we kansen blijven creƫren en doelpunten maken. Na drie minuutjes was het Sam alweer 2x gelukt om te scoren, 11-1. Kickers bracht daarna hun 8ste speler in het veld. Nu werd het wel wat lastiger en Luuk S. moest nog een paar goede reddingen verrichten om zijn doel schoon te houden, maar heel veel had hij niet te doen, dus tijd zat om zich even 10x op te drukken. Zelf konden we met Adam en Luuk K. nog twee doelpuntjes maken en brachten we de eindstand op 13-1. Onze spelbegeleider van dienst, Bram, kreeg na afloop in het kader van de week van de scheidsrechter nog een presentje overhandigd door de begeleider van Kickers, heel attent!

Nog 1 wedstrijdje in deze competitieronde en dan hoop ik dat we na de herfstvakantie moeilijkere tegenstanders krijgen die wat meer weerstand bieden. Winnen is natuurlijk leuk, maar spannende wedstrijden zijn nog veel leuker en ook nog eens veel leerzamer.