Zeker lijkende overwinning weggegeven...

Alphen JO8-1
Quick Boys JO8-2
05-10-2019
5 - 5

Zaterdagochtend 5 oktober staat een mooi affiche op het programma: De talenten van Alphen JO8-1 mogen zich meten met Quick Boys JO8-2. Een flinke uitdaging, want zoals we van de Katwijkse coaches mogen geloven worden hun JO8-1 en 2 gemixt en spelen we tegen de beste O8 spelers van Quick Boys. Als we dan ook nog horen dat zij al hun wedstrijden (ruim) hebben gewonnen, hopen we dat we vandaag goed weerstand kunnen bieden en niet worden afgedroogd.

Na een scherpe warming-up en de bekende yell zijn onze Alphense sterren klaar om de strijd aan te gaan. De eerste minuten lijkt het voor beide teams een beetje aftasten. De tegenstander probeert zorgvuldig op te bouwen en blijken een aantal behendige aanvallers te hebben. Maar Alphen zit er meteen overal bovenop en zorgt ervoor dat QB geen enkele tijd en kans krijgt om tot een goede aanval te komen.
Na ongeveer 5 minuten breekt Alphen snel uit en via een mooie combinatie van Luca en Jurre wordt Dylan vrijgespeeld die vervolgens keurig afrondt, 1-0!
Vervolgens gaat het heel erg snel. De driehoekjes van Alphen vliegen ons om te horen en ook foute passes achterin bij QB worden hard afgestraft. Zo wil het dat we in de eerste time-out inmiddels met 4-0!! voor staan tegen deze geduchte tegenstander. Doelpunten zijn van Jurre, Luca en nogmaals Dylan.

Uiteraard spreken we af om zo door te gaan en dit vol te houden om alles te geven. QB probeert wel iets meer aan te vallen en met een gelukje komen ze toch op 4-1. Als daarna de vrijstaande Luca door Dexx wordt ingespeeld, kan Luca alleen af op het doel van QB en zo de 5-1 maken! En daarmee breekt de rust aan. Alle spelers, Quinn, Dexx, Corné, Elian, Jurre, Ryu, Luca en Dylan echt top gespeeld!

In de rust even bijkomen van de enerverende eerste helft met wat limonade en wat aanwijzingen. We hopen op net zo'n enerverende 2e helft en die kwam er ook. Alleen niet zoals wij vooraf hoopten.
We beginnen nog erg goed aan de 2e helft met kansen voor Dylan en Ryu. Waar we in de 1e helft erg effectief waren, gaan deze kansen er helaas niet in. Als even daarna door een mistverstand achterin QB de bal in een leeg doel kan schieten is Alphen even van slag. We voetballen niet meer en krijgen ook niet meer de druk op de tegenstander. QB gaat er daardoor weer wat meer in geloven en als ze vlak voor de time out de 5-3 erin schieten is de spanning weer terug in de wedstrijd.

In het laatste kwart is de inzet wel weer terug, maar komen we niet meer aan aanvallen toe. We moeten veel verdedigen en doen dit ook met man en macht. Hierdoor worden veel aanvallen van QB onschadelijk gemaakt. Toch wordt het 5-4 door een schitterend doelpunt van de tegenstander. Vanaf een meter of 20 wordt de bal vanuit een volley onhoudbaar over Quinn heen geschoten. Met nog 5 minuten te gaan is de wedstrijd nu weer helemaal open. Maar we lijken deze tijd goed door te komen. Echt gevaarlijk wordt het niet meer....lijkt het. Want als er nog 1 minuut te spelen is, leveren we de bal pardoes in bij een tegenstander, die zich niet bedenkt en de bal in de kruising schiet. Vlak daarna is het tijd en wordt duidelijk hoe dichtbij vreugde en teleurstelling bij elkaar liggen. Want hoewel het resultaat voor beide hetzelfde is voelt het voor QB toch meer als een overwinning als Alphen. Vooraf hadden we waarschijnlijk getekend voor dit resultaat, maar na de wedstrijd na zo'n voorsprong zijn we toch een beetje in mineur.

Mijn conclusies van deze wedstrijd:

-wedstrijd met 2 gezichten
-in de 1e helft uitstekend spel
-spelers ontwikkelen zich heel snel
-in de 2e helft veel minder gespeeld
-zorgen dat we stabieler worden over een hele wedstrijd

Aankomende week hebben we weer 2 wedstrijden om de stijgende lijn voort te zetten!