Alphen JO8-1
12-10-2019
3 - 4

Vanwege een pilot van de knvb spelen we dit seizoen 4 korte competities, dus vandaag 12 oktober spelen we alweer ons laatste competitie potje van de eerste serie.
Eerst speelden we doordeweeks nog een oefenwedstrijd tegen de stadgenoten van Arc. Helaas stuurden zij niet hun sterkste team, waardoor we een wel erg eenvoudige overwinning behaalden met 11-1. Terug naar vandaag, waar we in de vroege ochtend richting Zoeterwoude reden, om aan te treden tegen het sterke Meerburg. Ditmaal wel tegen de beste talenten van de tegenstander en aangezien Meerburg maar liefst 7 teams heeft, konden we ons borst natmaken tegen hun JO8-1.

Als de spelers van Alphen iets hebben geleerd de laatste paar weken, is het dat je elke wedstrijd strijd zal moeten leveren en wel vanaf het begin. En dit gaat met de week beter! Vanaf de start zitten we er bovenop en jagen Meerburg op. Zelf proberen we van achteruit op te bouwen en proberen op deze manier tot aanvallen te komen. Als na een mooie combinatie Luca wordt vrijgespeeld, schiet hij de 0-1 tegen de touwen! En even later wordt het nog mooier. De tegenstander passt slordig achterin waardoor Luca de bal onderschept alleen voor de keeper en opnieuw keurig kan afronden, 0-2! Even later nog een schitterende loop actie van Dylan die via een één tweetje met Luca de diepte in wordt gestuurd. Helaas gaat zijn schot net voor langs.
Even bijkomen met een time-out en daarna natuurlijk zo doorgaan. Echter, een time-out komt niet altijd gelegen, zeker niet als je net lekker bezig bent. Zo ook nu, want direct erna begint Meerburg aan te dringen richting ons doel. Ze krijgen kansen, soms bijna voor open doel, maar telkens gaat de bal net naast of over. Dan opeens lukt het Meerburg toch om een doelpunt te maken, 1-2 en wordt de wedstrijd nog spannender. Meerburg heeft erg talentvolle spelertjes en we moeten verdedigen met man en macht. Zo ontstaan er diverse hachelijke situaties voor het doel, maar gaat de bal er niet in. Mede ook door een voortreffelijke redding van Quinn. Een alleen op het doel afstormende aanvaller ziet zijn goede schot gekeerd worden door even goed uitkomende Quinn en dito reflex! Dan breekt de rust aan en met een 1-2 voorsprong aan de limonade. Duidelijk is dat deze wedstrijd nog lang niet is gespeeld, want we zijn een paas keer heel goed weggekomen.

We proberen in de 2e helft een paar dingen iets anders te doen en ook weer zelf tot voetballen te komen. Dat lukt iets beter, alleen kunnen we de bal voorin nog niet vasthouden en we worden door Meerburg weer terug gedrongen. Alleen verdedigt Alphen in de 2e helft beter en feller. De tegenstander krijgt nog wel kansjes, maar niet meer zoals in de 1e helft. Als hun beste speler dan rond de middenlijn even om zijn eigen as draait en vervolgens op doel knalt staat het dan toch zomaar 2-2, oei....
Vanaf dat moment lukt het ons gelukkig om ook steeds meer te gaan aanvallen. Een afgeslagen bal valt even later bij Corné voor zijn voeten en hij laat meteen zien hoe goed en hard hij kan schieten. Hij staat namelijk nog op eigen helft, maar het goed gerichte schot is de Meerburg keeper te machtig. Howel de keeper zelf nog aangeeft dat hij de bal nog voor de lijn uit zijn doel tikte, is de Meerburg begeleiding zo eerlijk (het was ook maar een halve meter) om het doelpunt toe te kennen!
In het laatste kwart zal Alphen weer alle zeilen bij moeten zetten om Meerburg te bedwingen. Zij proberen aan te zetten tot een slotoffensief. Maar de Alphense talenten laten zich van hun beste kant zien en zitten er weer kort op. Er komen nog wel een paar kansen waarbij Meerburg vergeet te schieten, anders had het zomaar weer gelijk gestaan. Vlak voor tijd dribbelt Jurre van achteruit en speelt de vrijstaande Elian op rechts aan. Nadat Elian de bal goed aanneemt en Jurre naar voren mee ziet komen, legt hij de bal uitstekend terug en bedenkt Jurre zich geen moment en knalt de 2-4 binnen. Prachtig uitgespeeld en wat een mooi moment! Toch lukt het Meerburg nog om de aansluitingstreffer te maken, maar dan is het ook echt ruim tijd en fluit de scheidsrechter voor het einde.

Een zwaarbevochten zege, waarbij Alphen heeft laten zien hoe ver je kunt komen door met z'n allen hard te werken. Daarmee hebben we alle tegenstanders in deze eerste klasse een keertje gehad en kunnen we behoorlijk tevreden zijn. 3x winst, 1x gelijk en 2x verloren. Maar belangrijker, de spelers zijn individueel en als team heel erg gegroeid en bovenal hebben ze erg veel plezier met elkaar, leuk om te zien!