WVC JO8-2
Alphen JO8-2
12-10-2019
2-12

De laatste wedstrijd van het eerste competitiedeel. Wederom tegen WVC, de club waartegen we de competitie ook gestart zijn. Toen tegen de JO8-1 die we met 14-4 omver speelden, nu tegen de JO8-2.

Een hoop dezelfde gezichten toch, vorige keer bleek een combinatieteam JO8-2/JO8-1 te zijn ivm de vele vakantie afwezigen. Maakt voor ons niet uit, wij hebben zin om lekker te ballen! Luuk K. is er helaas door ziekte niet bij. Met Marijn de eerste helft op doel beginnen we de wedstrijd en die begint niet zo goed, want uit de eerste de beste aanval van WVC ligt de bal al in ons doel, 0-1 achter, dat gebeurt ons niet al te vaak. We laten ons daardoor niet uit het veld slaan en gaan op zoek naar de gelijkmaker. Die komt nog niet meteen, want de keeper van WVC staat echt een goeie partij te keepen en houdt tot nu toe alles tegen.

We proberen samen te spelen om zo nog meer kansen af te dwingen. Dat lukt ook, want na een mooie aanval weet Ruben deze koel af te ronden. Niet veel later zorgt Sam met een afstandsschot ook voor de 1-2 voorsprong vlak voor de eerste time-out. Daarin krijgen de boys nog wat tips. Groot maken als we de bal hebben en vanuit je eigen plekkie spelen zijn de belangrijkste.

Het spel speelt zich na de time out voornamelijk op de helft van de tegenstander af, maar we hebben nog steeds moeite om meer goals te scoren door die goeie keeper. We krijgen een uitbal en Adam geeft een mooie strakke pass op Luuk, die aanneemt en de bal langs de keeper het doel in schuift. 1-3, lekker en een goed voetbaldoelpunt! Toch wordt het nog spannend want vlak voor rust scoren zij de 2-3 nog, al dan niet voorafgegaan door een handsbal, maar dat doet er niet toe.

Poeh, dit gaat toch moeizamer dan gedacht. Met de nipte 2-3 voorsprong zoeken we de kleedkamer op. Nog even wat puntjes op de i zetten en de tweede helft een schepje er bovenop. Sam gaat 2e helft op doel en Marijn gaat lekker het veld in. Ook bij WVC heeft er een keeper wissel plaats gevonden. En deze keeper heeft wat meer moeite zijn doel schoon te houden, want al snel na het begin van de 2e helft scoort Justin de 2-4 met een mooie knal en Nadir loopt een minuut later de 2-5 binnen. Het verzet is nu gebroken en zelf beginnen we steeds beter te voetballen, niet alleen maar als team. Pasjes gaan van voet tot voet waardoor we voor de 2e time-out nog op 2-6 door Justin, 2-7 door Ruben en 2-8 door weer Justin komen.

In de 2e time-out niet veel te zeggen behalve, ga zo door. En dat doen de jongens dan ook. Of althans, de jongens stellen Luuk S. in staat dat te doen. Nog steeds wordt er goed overgespeeld en 4x is Luuk S. het eindstation die de keeper weet te passeren, waarbij de 2-9 een mooi schot in de bovenhoek is. Sam heeft ondertussen weinig te doen op doel. Als WVC al eens over de middenlijn komt, ruimen Marijn en Tygo dat mooi op.

En zo eindigt deze wedstrijd in een ruime 2-12 overwinning. Mooi gedaan! 2e helft het verschil gemaakt en bovendien ook nog eens met goed voetbal. Zo hebben we de eerste 7 potjes overtuigend gewonnen. Tegenwoordig worden er dan geen standen meer bijgehouden bij de JO8, maar we kunnen natuurlijk wél rekenen. En als je alles wint sta je dus gewoon bovenaan! Mooie prestatie. Nu 2 weekenden geen competitie wedstrijd en dan gaan we verder in een nieuwe competitie, een stapje hoger tegen sterkere tegenstanders.