Sportlust '46 JO8-1
Alphen JO8-2
02-11-2019
12-0

Herfstvakantie voorbij en we gaan weer aan de slag. Na 6 vrij eenvoudige winstpartijen in de vorige competitieronde, zijn we nu een klasse hoger ingedeeld. Benieuwd hoe we het hier gaan doen gingen we voor de eerste wedstrijd naar Woerden. Daar was Sportlust JO8-1 onze tegenstander. Sportlust is een grote vereniging die altijd goede jeugdelftallen op hoog niveau heeft (hoofdklasse), hun JO8-1 in de 3e klasse is wel een beetje vreemd, het zou dus bij voorbaat een moeilijk karwei worden.

Maar dat maakt allemaal niks uit, als we maar lekker kunnen voetballen. Om 8:30 uur stonden de jongens fris en fruitig en vol goede moed aan de aftrap. Tygo was in de eerste helft onze keeper. De eerste minuten was wat aftasten, maar al snel werden we flink onder druk gezet. Dit hadden we nog niet vaak meegemaakt en was voor ons ook wennen. Al snel wist Sportlust dan ook 2x het net te vinden. Zelf kwamen we moeilijk aan voetballen toe. De dingen die we de afgelopen wedstrijden en trainingen geleerd hadden en zo goed gingen, leken we nu wel vergeten. Positie houden, binnenkantje passen en aannemen, lichaam tussen de bal, het ging allemaal niet. Dat kwam natuurlijk ook door de tegenstander die simpelweg beter was.

Net voor de eerste time out scoorde Sportlust nog de 3-0, waarna het tijd was voor wat snelle aanwijzingen en tips want die konden de boys wel gebruiken :). Vlug weer door, maar het spelbeeld veranderde niet veel. Af en toe konden we er wel uit komen en wat kansjes creƫren, maar scoren lukte niet. Aan de andere kant lukte Sportlust dat prima, waardoor we met een 6-0 achterstand de rust in gingen.

Limo op het veld, Sam ging de tweede helft op doel in plaats van Tygo en weer door. Ondanks de grote achterstand, bleven de jongens wel hard werken. Gewoon proberen nog wat goaltjes te maken en dan zien we wel wat de eindstand wordt. Maar het was ons deze keer niet gegeven. Kansen waren er wel maar de Sportlust keeper hield een hoop tegen en hield hij er eentje niet dan stond de lat nog in de weg. Ondertussen moest Sam nog 6 keer de bal uit het net vissen waardoor de eindstand uiteindelijk op 12-0 uit kwam.

Jammer jongens, geklopt door een veel betere tegenstander. Nu weten jullie meteen hoe onze tegenstanders van voor de herfstvakantie zich voelden ;). Toch hard blijven werken, dus dat verdient een compliment. En er komen vast nog tegenstanders die we wel goed partij kunnen bieden.