RVC '33 JO8-1
Alphen JO8-1
09-11-2019
3 - 5

Zaterdagochtend....dus weer lekker voetballen. Dit keer staat er een uitwedstrijd op het programma, we mogen spelen tegen de JO8-1 van RVC. De Reeuwijkers speelden voor de herfstvakantie in de 2e klasse, maar uit betrouwbare bron hoorden wij dat hun wedstrijden over het algemeen zeer overtuigend wonnen. Nu gaan zij dus een niveau'tje hoger de strijd aan. In de vorige wedstrijden ging het spel van Alphen wat moeizamer. Daarin zijn we zelf te weinig aan het voetballen toe gekomen, ook al lagen daar zeker kansen voor. Vorige week was door omstandigheden eigenlijk helemaal geen leuke wedstrijd, dus hoog tijd voor weer een mooi potje! Na regen komt zonneschijn en voor de herfstvakantie hebben de talenten al regelmatig laten zien hoe goed zij kunnen voetballen.

In de bespreking weer even terug naar wat basis afspraken. Passen doen we met binnenkant voet. Als je niet onder druk wordt gezet eerst kijken en dan pas passen. Wordt je wel onder druk gezet, dan sneller passen of een actie maken. En uiteraard belangrijk om vrij te lopen als je de bal niet hebt.

Als wij het veld oplopen om de warming-up te gaan doen begint het behoorlijk te regenen. Ai....als dat maar geen voorbode is voor de wedstrijd. Het is ook nog eens erg koud, dus veel bewegen is het devies. Gelukkig als de wedstrijd begint zwakt de regen af en kunnen we echt beginnen. De eerste paar minuten zijn veelbelovend, de bal wordt geduldig rondgespeeld en gaat van voet naar voet. Dylan wordt door Jurre een aantal keer in de diepte gestuurd, maar tot afronden komt hij nog niet. Rvc verdedigt goed en even later komen zij ook steeds meer van eigen helft af en zo ontstaat een gelijkwaardige wedstrijd. Rvc probeert een paar keer van afstand op doel te schieten, maar Quinn kan steeds eenvoudig de bal oprapen. Als er vervolgens een wat hoger schot komt, verdwijnt deze net over ons doel en blijft het nog steeds 0-0. Nadeel van dit schot is dat de bal ook over de heg achter het doel gaat en op het achterliggende weiland belandt :D
Aan het einde van de eerste helft is Alphen weer even de bovenliggende partij. Een splijtende pass van achteruit van Corné bereikt Ryu, die vervolgens dribbelt richting de goal en keurig in de korte hoek afrondt, 0-1 en time-out!

Uiteraard zo doorgaan, de vooraf gemaakte afspraken worden goed uitgevoerd. Maar direct na de time-out scoort de tegenstander de gelijkmaker. We zijn wat minder scherp, want ook de 2-1 ligt er snel in. Daarna proberen we zelf ook weer te gaan aanvallen en krijgt Elian een mooie kans. Helaas schiet hij net naast en is het daarna ook meteen rust. Elian blijkt nog teveel last te hebben van zijn enkel blessure waardoor hij jammer genoeg niet verder kan spelen in de 2e helft. In de kleedkamer nemen we met elkaar door wat goed gaat en wat beter kan en is er nog alle geloof dat we dit kunnen omdraaien.

In het 3e kwart zijn de Alphense talenten weer zeer scherp. RVC wordt diep in de verdediging gedrukt en komt er (bijna) niet meer uit. Ryu, die vandaag voor de verandering eens vanaf links speelde, scoort na een vlotte combinatie de 2-2. En even later krijgt hij de bal nog eens voor zijn voeten en schuift hem nog eens onder de keeper door om zo zijn hattrick te voltooien. Mooi gedaan natuurlijk, maar daarmee is de koek nog niet op. De zon gaat (figuurlijk) steeds meer schijnen, want na een mooie actie van Dylan legt hij de bal keurig breed op opnieuw Ryu die zo zijn 4e van de dag kan maken. Dan is het time out en hebben we de achterstand omgebogen in een 2-4 voorsprong. Maar we zijn er natuurlijk nog niet....

In het laatste kwart zet RVC alles op alles en nu komt Alphen onder flinke druk te staan. Gelukkig verdedigen Dexx, Jurre en Corné erg goed. Zo pareren zij veel gevaarlijke aanvallen. RVC doet er nog een schepje bovenop en speelt va banque. Het leuke meelevende publiek krijgt een aantal hachelijke situaties te zien. Uit 1 van de vele corners wordt de bal ingedraaid en via de vingertoppen van Quinn spat de bal via de binnenkant van de pal het doel uit. Goed weggekomen, maar een volgend moment krijgt de tegenstander nog een schietkans en komt de bal wéér tegen de paal! Daarna haalt Jurre nog een bal van de eigen doellijn weg is het gevaar geweken. Voor eventjes dan, want als RVC nog eens schiet is het dan toch raak, 3-4 en de spanning helemaal terug. Maar daarna lijkt de energie van RVC op en krijgt het geen kansen meer. Nu gaat Alphen weer naar voren. Luca komt steeds vaker langs zijn tegenstander en na een mooie actie bedient hij Ryu die zo zijn 5e doelpunt kan binnenschieten. Daarna hebben we nog een paar mooie kansen om nog verder uit te lopen. Een prachtig één tweetje tussen Luca en Dylan levert net geen doelpunt op. De scheidsrechter vindt het dan mooi geweest en fluit de wedstrijd af.

Een mooie wedstrijd tussen 2 gelijkwaardige tegenstanders die op en neer ging. Complimenten voor de strijd en het vertoonde spel van de jongens! Als we deze stijgende lijn voortzetten gaan we nog heel veel mooie wedstrijden beleven. Te beginnen morgen bij de Randstad Cup bij RCL in Leiderdorp :)