Alphen JO8-2
FC Oudewater JO8-2
09-11-2019
2-4

Weer een frisse zaterdagochtend, tijd voor voetbal. Na vorige week staan we weer met beide beentjes op de grond, want we dachten natuurlijk al dat we het allerbeste team ter wereld waren, maar uit die droom zijn we wel even ontwaakt. Deze ochtend is Oudewater JO8-2 onze tegenstander en vol frisse moed gaan we vandaag weer proberen wat doelpunten te maken en te winnen.

De wedstrijd begint en voor we goed en wel in ons spel zijn gekomen, ligt de bal er al in en staan we 0-1 achter. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en we proberen de achterstand snel weg te poetsen. Dat lukt ook snel, maar daar hebben we wel de hulp van Oudewater voor nodig. Een eigen doelpunt van hun betekent de 1-1. Het spel gaat op en neer en kansen ontstaan er aan beide kanten. Het enige verschil is, Oudewater maakt de kansen wel af en wij niet. Mede door hun goede keeper lukt het maar niet om de bal het netje in te krijgen. Terwijl zij wel effectief zijn en onze keeper Marijn nog 2x laten vissen. De eerste time-out gaan we dan ook in met een 1-3 achterstand. Even wat tactische tips en weer verder.

Er is geen bovenliggende partij, wij hebben hun aanvallers in de tang, maar zij de onze ook. Hierdoor ontstaan er weinig kansen en speelt het spel zich vooral op het middenveld af. We kunnen dus wel stellen dat de verdedigers goed in de wedstrijd zitten. Er wordt dan ook in beide doelen niet meer gescoord voor de rust. Hierdoor is 1-3 ook de ruststand waarmee we de kleedkamer weer opzoeken voor een verdiend bekertje limo. In de rust wordt er door de technische staf weer gewezen op het belang van je eigen plekje houden. Dat blijft een terugkerend puntje van aandacht :). Maar we hadden toch ook wel het idee dat er best nog wel wat te halen zou zijn als we er vol voor zouden gaan.

De tweede helft begon en we deden goed ons best. Het leek erop of we een licht overwicht kregen, kregen ook wat kansjes, maar scoren lukte nog niet. Ook Oudewater kreeg wat kansjes, maar onze keeper van de 2e helft Justin wist zijn doel nog schoon te houden. Na een mooie aanval die via Luuk en Marijn liep, kwam de bal uiteindelijk bij Ruben die de aansluitingstreffer kon maken, 2-3! Nu doorgaan natuurlijk. Maar een paar minuutjes later was het een keihard afstandsschot van Oudewater en hadden ze de marge van 2 weer herstelt. Laatste time-out met de laatste tips. We deden er alles aan, maar het viel niet de goeie kant op en het lukte daardoor niet meer om te scoren. Verdedigend hadden we het we onder controle, dus ook Oudewater scoorde niet meer. De eindstand was dan ook 2-4.

Jammer, hard gewerkt in een gelijkopgaande wedstrijd die ook de andere kant op had kunnen vallen als we wat rustiger waren in de afronding. Tegen deze sterke tegenstanders is het ook een stuk belangrijker dat we echt onze eigen plekkies in het veld houden en niet zomaar door elkaar gaan lopen. Daar gaan we dus mee aan de slag op de trainingen.