Alphen JO8-2
VEP JO8-1
16-11-2019
5-12

Deze 2e deelcompetitie is toch wel even andere koek. De eerste wedstrijd kansloos verloren tegen een echt sterke tegenstander en vorige week in een spannende pot net aan de verkeerde kant van de score. Dat gaan we vandaag natuurlijk beter proberen te doen.

We spelen tegen VEP en mogen vandaag spelen op ons mooie nieuwe hoofdveld. Het is fris, maar wel lekker droog. Alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal zijn dus aanwezig. De jongens leken er ook zin in te hebben, ze waren in ieder geval lekker druk, of zou dat met de intocht van Sinterklaas te maken hebben? Nou ja, we zullen zien.

Iets later dan gepland heeft ook VEP voldoende spelers op het veld en gaan we beginnen. En het begin is voortvarend, want als snel maakt Sam de openingstreffer voor ons en komen we weer eens een keertje op voorsprong. Het spel golft een beetje heen en weer en we zijn goed aan elkaar gewaagd in deze fase van de wedstrijd. VEP gaat wel wat beter met de kansen om want ze maken snel gelijk en lopen daarna uit naar een 1-4 voorsprong. Daar laten we het niet bij zitten want we gaan er vol voor om nog wat doelpunten te maken. Wanneer VEP opeens met twee keepers gaat spelen en de 2e keeper de bal met de hand uit het doel haalt is het Luuk die de terechte penalty binnenschiet en weer enigszins voor aansluiting zorgt.

Het eerste kwart zit erop, nog wat tips en weer lekker voetballen. Dat lukt goed want Sam zet ons met twee knallen weer bijna naast VEP. Bijna want ook VEP heeft intussen gescoord waardoor we met een hele kleine 4-5 achterstand gaan rusten. Er is nog van alles mogelijk vandaag! Dat prenten we in de rust na de limo dan ook in. Vol er voor gaan en dan komen er vanzelf meer goals en lopen we hier met de overwinning van het veld.

Adam gaat op doel i.p.v. Marijn en vol verwachting begint de tweede helft. Het loopt jammer genoeg allemaal even anders dan we gedacht en gehoopt hadden. De concentratie verslapt, onderling zijn we met andere dingen bezig dan met voetbal en VEP gaat wél gewoon lekker door. Binnen no time is de score dan ook opgelopen naar 4-10 in het 3e kwart. Zonde, want zoveel sterker is deze tegenstander echt niet. In de laatste time-out wordt toch nog geprobeerd wat tips te geven aan de jongens, maar echt binnenkomen doet het niet meer. De focus is alweer verschoven naar de intocht van de Sint lijkt het.

Het laatste kwart is dan ook rommelig, maar we weten de schade wel redelijk beperkt te houden. Justin pikt zijn goaltje weer mee en Adam hoeft nog maar twee keer te vissen om een bal uit het netje te pakken. Hierdoor eindigt de wedstrijd in 5-12. Zonde want deze tegenstander was echt niet beter dan wij, maar dan moeten we wel geconcentreerd blijven voetballen en niet nadenken of we wat in onze schoen krijgen vanavond :).