BSC '68 JO8-1
Alphen JO8-1
23-11-2019
3 - 9

Zaterdag ochtend is standaard voetbalochtend. Na de mooie overwinning van vorige week op Olympia, rijden we vol vertrouwen richting Benthuizen. We gaan daar spelen tegen het plaatselijke BSC. Het is erg vroeg en ook behoorlijk koud door een guur windje. Als we voor 8 uur in de kantine van BSC zijn, verbazen we ons over de enorme drukte. Ook worden we meteen lekker wakker geschud door harde muziek uit de boxen. Een geinige ervaring zo op de zaterdag ochtend en de spelers hebben er in ieder geval zin in :P

Eenmaal op het veld aangekomen voeren de spelers geconcentreerd hun warming up uit. Het is echt fris voor de spelers, coaches en ja vooral ook de ouders maar de spelers moeten het doen en de nodige inzet en strijd bij elke wedstrijd is met dit weer wel verzekerd. Veel te koud om stil te staan dus hard rennen allemaal!

Er worden bij deze leeftijdscategorie geen standen bijgehouden, dus is het iedere week weer een verassing hoe de verhoudingen zullen zijn. Door een praatje met de coach van de tegenpartij word je wat wijzer en blijken zij louter overwinningen te hebben gepakt. Dat belooft een mooie uitdaging, aangezien we zelf ook vaak winnen.

Vanaf de start wordt er goed gespeeld. Het spel speelt zich voornamelijk af op de helft van BSC. Er wordt door Quinn, Dexx en Corné van achter opgebouwd. Groot huis in balbezit en klein huis als we moeten verdedigen. Als Ryu wordt vrij gespeeld op links weet hij de 0-1 binnen te schieten. Maar daarna begint de tegenstanders ook aan te dringen. Ze raken keihard de lat! Daar komen we goed weg en bereiken we de eerste time out met een nipte voorsprong.

Kort tijd voor complimenten aan de Alphense talenten en puntjes op de i te zetten. In het 2e kwart zijn we zeer effectief. Met een splijtende pass van Corné door het hart van de verdediging van BSC wordt Luca gevonden. Zijn schot rolt via de keeper richting de lijn en geeft Ryu het laatste zetje, 0-2. Dan zijn we echt los en gaan we door met scoren. We lopen uit naar 0-5 door 2 goals van Dylan en 1 van Jurre. De 0-3 Van Dylan was werkelijk prachtig. Met een Zidane achtige pirouette stuurt hij 2 verdedigers het bos in en met een hard schot langs de keeper deze mooie actie beloond! Toch krijgt BSC in dit kwart ook kansen. Eigenlijk doen ze gewoon leuk mee, maar is Alphen erg effectief. Maar tot de rust houden wij de 0, soms met kunst en vliegwerk. Bij een hilarisch moment weet Quinn de bal zelfs met zijn billen uit het doel te houden. En zo lukt het BSC dus niet om te scoren.

Wel een waarschuwing voor de 2e helft. Want het klinkt misschien gek met zo'n ruime voorsprong maar de buit is nog niet binnen. Na de limonade op het veld begint de tegenstander voortvarend aan de 2e helft. Ze creëren ook kansen maar Quinn staat goed te keepen. Een paar keer komt hij goed uit en red diverse keren. Toch scoort BSC de 1-5. Direct daarna scoort Luca aan de andere kant de 1-6. Maar nog voor de time out weten de Benthuizenaren terug te komen tot 3-6. Zou het dan toch nog spannend worden?

In het laatste kwart vind Alphen de scherpte weer terug en zijn we duidelijk beter. Mooi om acties te zien die de jongens leren op de trainingen. Het wegdraaien van de tegenstander, het lichaam gebruiken, maar ook de strakke passes op het juiste been. Als coach kan ik daar erg van genieten. We scoren er ook nog een aantal goals bij via Luca, Dylan en Ryu waardoor we een mooie stabiele 3-9 overwinning pakken. Snel penalty's nemen en dan opwarmen met een warme chocomel. Volgende week weer nieuwe kansen!