Afgesloten met verdiende winst

Alphen JO8-2
Woerden JO8-2
14-12-2019
8-6

De laatste. Voor de winterstop dan, want in het nieuwe jaar gaan we natuurlijk weer lekker verder. Deze keer is Woerden JO8-2 onze tegenstander. Die komen ook uit de 4e klasse en zijn pas later aan onze poule toegevoegd. Na de goede wedstrijd in Polsbroek vorige week waar we te weinig hebben gekregen, waren we vol goede moed dat we vandaag een resultaat konden pakken. Ruben, Marijn en trainer Bram waren afwezig, waardoor we slechts één wissel hadden, maar geen probleem voor onze helden, dan geven ze gewoon wat langer gas.

De wedstrijd begon en ging meteen gelijk op. Keeper van de eerste helft Nadir moest al direct optreden en had een paar mooie reddingen in huis. Jammer genoeg was één van die mooie reddingen niet genoeg, want de bal viel pardoes voor de voeten van een tegenstander die de bal er zo in kon tikken. 0-1 achter, maar de jongens lieten zich daardoor niet uit het veld slaan. Ze bleven lekker de aanval zoeken en Sam kon tot twee keer toe vanuit het middenveld opstomen en de bal langs hun keeper schieten, waardoor de 0-1 achterstand al snel omgebogen was in een 2-1 voorsprong. Luuk S. deed er nog een schepje bovenop door ook de 3-1 binnen te schieten.

De jongens waren goed geconcentreerd en maakten het goed compact als we de bal niet hadden, lekker veel druk op de bal en groot als we de bal wel hadden. Toch kwam Woerden terug in de wedstrijd, want twee onhoudbare ballen vlogen nog achter Nadir in het doel. Maar rusten deden we alsnog met een kleine voorsprong toen Luuk S. weer een goaltje achter de keeper schoot.

Met deze lekkere voorsprong zochten we de kleedkamer op voor de limo en de traditionele keeperwissel. Adam ging de tweede helft op doel. Gewoon doorgaan zoals we nu doen en de concentratie bewaren en dan zouden we vast met de winst aan de haal gaan. Na de rust weer scherp uit de kleedkamer gekomen en al snel werd de voorsprong vergroot. De mooiste goal van vandaag kwam op naam van Justin, maar het was juist een echte teamgoal. Sam met een pass op Luuk S., die vervolgens vanaf de linkerkant met twee Woerden verdedigers voor zich de bal op Justin kon passen. Die stond vogeltjevrij voor de keeper en schoot zijn eerste van vandaag binnen waardoor we met 5-3 voor stonden.

De 6-3 stond ook al snel op het scorebord en ook deze kwam van de voet van Justin. Die was hiermee helemaal los. Eerst deed Woerden nog wat terug, maar Justin schoot er gewoon nog even twee in. Doordat Woerden ook twee keer kon scoren gingen we met 8-6 de laatste fase in. Het spel golfde nu op een neer en er ontstonden gevaarlijke momenten voor beide doelen. Gescoord werd er niet meer zodat we deze laatste wedstrijd met 8-6 over de streep trokken.

Goed gespeeld en er komt steeds meer uit wat we op de trainingen oefenen. Dat is voor de trainers natuurlijk nog belangrijker dan de uitslagen. Nu hebben we even winterstop en in het nieuwe jaar gaan we weer fris beginnen aan de volgende competitie.
 

Verslagen

Terug naar boven