Één goede helft niet voldoende voor de winst.

Alphen JO8-1
Meerburg JO8-1
11-01-2020
5 - 7

Na een korte winterstop pakken we de draad weer op. 18 januari al start de nieuwe competitie en begint ons avontuur in de hoofdklasse. Daarvoor nog een zaterdag beschikbaar om een nuttige oefenwedstrijd te spelen. Alphen gaat aantreden tegen Meerburg JO8-1. Deze tegenstander zijn we in de eerste competitiepoule al tegen gekomen. Wat we daar nog van weten is dat we weliswaar nipt wonnen, maar dat we bij diverse hachelijke situaties ook erg goed weg kwamen.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus vanaf de aftrap is Alphen zeer scherp. Zo scherp dat de bal al binnen 10 seconden in het Meerburgse doel ligt. Dylan zet goed door en met een boogje gaat de bal mooi in de hoek, 1-0. Dat is nog eens een goed begin! En nu natuurlijk doorzetten. De veld bezetting ziet er goed uit, het veld wordt groot gehouden. Steeds wel staat er een speler vrij en we proberen zorgvuldig samen te spelen. Dit lukt ook vrij goed. Als wij de bal hebben heeft Meerburg alle moeite om het spel te kunnen volgen. Er volgen ook meer kansen via Luca en Elian maar gaan de pogingen rakelings naast of net voorlangs. Meerburg laat zich ondertussen ook zien. Misschien combineren ze wat minder, maar ze laten wel zien dat ze goed kunnen schieten. 2x wordt de buitenkant paal geraakt.

Na de eerste time out letten we even niet op. Als een speler van Meerburg dan vrij mag schieten staat het zomaar 1-1. Dit keer gaat de bal via de binnenkant paal en dus binnen. En even later moet Quinn handelend optreden, met twee mooie reddingen voorkomt hij dat we op achterstand komen. Daarna is de scherpte weer helemaal terug. We gaan in een paar tempo's hoger spelen en Meerburg komt er niet meer aan te pas. Verdedigers Jurre en Dexx zijn erg sterk in de opbouw en passing van achteruit. Voortdurend zetten ze spitsen Ryu en Luca aan het werk. Met Dylan als verbindende schakel er tussen. Hoogstandjes volgen, want we zien hakjes, ballen achter het standbeen en panna's voorbij komen. En vervolgens komen we ook op voorsprong. Jurre heeft een mooie actie en passeert zijn tegenstander. Als hij de bal daarna voorzet kan Luca keurig afronden, 2-1! Even later gaat Dylan een tegenstander voorbij en als hij dan nog een tegenstander uitkapt ligt de bal voor zijn goede rechter. Via een been belandt zijn schot mooi in het hoekje waarmee het 3-1 wordt. Meteen daarna is het rust en gaan we met een dikverdiende voorsprong naar de kleedkamer.

Na zo'n helft wil je uiteraard dat dit wordt voortgezet. Maar een paar spelers lijken in de rust al verzekerd van een overwinning vandaag. Gemakzucht kan natuurlijk altijd op de loer liggen. Maar dat kunnen we niet hebben, want Meerburg is zeker geen zwakke tegenstander. We bespreken zoals altijd de goede dingen en de verbeterpunten voordat we weer richting het veld gaan.

Meteen na de rust is het opnieuw genieten. Als Dexx Jurre inspeelt en hij vervolgens open draait kan hij de bal op links meegeven aan de diepgaande Luca. Luca kan met zowel links als rechts schieten, dus maakt het niet uit hoe hij uitkomt en dit keer rondt hij zeer koelbloedig af met links. Mooi bekeken schot in de hoek en 4-1! De spelers lijken de boodschap hebben begrepen en zijn nog helemaal scherp. Maar schijn bedriegt een beetje, want na dit moment komt er toch sprake van gemakzucht. Dat zien we met name terug in het druk zetten en duels uit de weg gaan. Daardoor kan Meerburg een paar keer vrij schieten en als er 2 daarvan in het doel vliegen staat het zomaar 4-3.

In de time out proberen we de scherpte er weer in te krijgen, maar in het 4e kwart lukt het niet meer. We laten Meerburg veel te makkelijk er langs gaan en ook schieten op doel. Het wordt 4-4 en zelfs 4-5. Tussendoor maakt Elian nog wel weer gelijk 5-5 maar even later weet Meerburg ons weer af te straffen en eindigt het duel in een 5-7 verlies. Natuurlijk hebben we zelf ook nog de nodige kansen gehad en helaas gemist en krijg je dit resultaat, maar met name lag dit dat we in de 2e helft gewoon veel te slap hebben gespeeld.

Een wedstrijd dus met twee gezichten. We moeten zeker niet vergeten dat de 1e helft gewoon erg goed was. Maar een wedstrijd duurt langer, dus daarin moeten we stabieler worden. Zeker in de hoofdklasse zal dit nodig zijn. Hier zijn oefenwedstrijden natuurlijk wel goed voor....om te kijken waarin we kunnen verbeteren, dus het was zeker nuttig. En als we volgende week een hele wedstrijd zo kunnen spelen als de 1e helft, dan komen er zeker hele goede kansen op een mooi resultaat!
 

Verslagen

Terug naar boven