Enerverende pot tussen 2 zeer sterke teams!

Alphen JO8-1
VVSB JO8-1
01-02-2020
8 - 3

Zaterdag 1 februari staat er weer een nieuw top affiche op het programma. De kraker thuis tegen de beste leeftijdsgenoten van het grote VVSB. Er is van de week weer lekker getraind en de mannen hadden er weer volop zin in. Na het nipte verlies van vorige week, als al die kansen erin aren gegaan was het een overwinning met dubbele cijfers, zou je kunnen denken dat we gingen werken aan het afwerken op de goal. Niets daarvan, we hebben een plan met elkaar en gaan gewoon onverstoorbaar verder. In andere wedstrijden werden er juist wel veel kansen benut. En zo lang ze maar gecreëerd worden zijn we op de goede weg.

Helaas is Corné ziek en missen we een sterke verdediger. Toch beginnen we vol goede moed aan de wedstrijd. Vanaf de aftrap wordt direct duidelijk dat het vandaag een lastig karwei wordt. VVSB stuurt ons alle kanten op, de bal spelen ze goed rond en binnen 1 minuut schieten ze al op de paal en tegen de lat. Dat waren vast een paar waarschuwingsschoten en ook daarna moeten we alle zeilen bij zetten om de tegenstander het voetballen te beletten. Na een paar minuten gooien we de schroom van ons af en dan begint er echt een prachtige strijd. Het spel gaat nu op en neer en als Ryu dan de bal krijgt weet hij ook het aluminium te raken. Pech voor ons, bal op de paal. De oehs en ahs zijn voortdurend te horen langs de zijlijn, het publiek geniet heerlijk mee. Dan krijgt Luca de bal, via een mooi 1-2 tje met Dylan kapt hij nog een tegenstander uit en met een vlammend schot over de keeper scoort hij de 1-0. Even later stormt Jurre mee op naar voren en met een mooi afstandsschot scoort hij de 2-0. En als even later uit een klutsmoment Dylan de bal voor zijn voeten heeft, twijfelt hij niet maar schiet meteen en weer raak, 3-0!

Dan is het ook tijd voor de eerste time-out. 3-0 voor, maar dat is niet helemaal de verhouding van het spelbeeld, want VVSB heeft zeker niet minder kansen gehad en vooral erg veel pech. We spreken af als we moeten verdedigen dat we sneller druk gaan zetten en ook blijven kijken naar de bal. Diut lukt behoorlijk goed in het 2e kwart. Toch moeten verdedigers Jurre en Dexx telkens alles op alles zetten om hun tegenstanders in bedwang te houden. Onze keeper Quinn is vandaag ook in topvorm, want als de tegenstander er dan toch door komt weet hij met een aantal formidabele reflexen de 0 te houden. En als Quinn dan echt geen redding meer kan bieden heeft hij vandaag een engeltje op zijn lat zitten, want VVSB schiet gewoon nog 2 x op de lat. Of is dat hun specialiteit van het huis?? Ook zien we een aantal keer de bal zeer gevaarlijk voor langs schieten, millimeters voor onze doellijn. Elian, Luca en Dylan werken ook goed mee en zorgen ervoor dat Alphen ook tot kansen komt in het 2e kwart. Als we er snel uitbreken passt Elian de bal mooi op Luca, hij snelt zijn tegenstander voorbij en BAM....met een mooie schuiver met links schiet hij de 4-0 binnen. Wat is dat toch fijn als je zowel met rechts als met links alles kunt. Even later namelijk heeft Luca de bal voor zijn rechter en schiet hij andermaal binnen, 5-0! Bijna rust, maar eerst moeten we nog even een uitbal nemen. Via een mooi driehoekje gaat de bal van Jurre via Luca op Dylan. Het is dan prijsschieten, voor Dylan een koud kunstje om de 6-0 binnen te schieten. Dat is ook de ruststand.

Een ruime voorsprong, die zeker geflatteerd is, maar daardoor niet minder lekker. Alphen heeft zelf ook erg goed gespeeld, zowel aanvallend als verdedigend. Oké, ook geluk gehad, maar dwing je dat ook niet zelf af door keihard te werken met zijn allen? In de kleedkamer spreken we over scherpte en verslapping. Dat laatste moeten we niet laten gebeuren. De tegenstander zal er in de 2e helft waarschijnlijk een schepje bovenop gooien, dus moeten wij dat ook doen. Begin 2e helft zijn we toch ietsje minder scherp, terwijl VVSB er wel weer vol voor gaat. Binnen de minuut maken ze de 6-1 en proberen weer terug te komen in de wedstrijd. Ze krijgen meer kansen, er ontstaan een aantal hachelijke situaties, maar Quinn heeft weer een aantal geweldige reddingen in huis. Mooi om te zien dat ook onze keeper juich momentjes kan hebben na een goede redding. Met de complimenten van zijn medespelers laat zien dat het met de teamspirit ook hartstikke goed zit. Kan ik van genieten als coach. Ondertussen gaat VVSB wel door, houden soms goed het overzicht door de bal mooi breed te leggen. Uit 1 zo'n situatie wordt eenvoudig de 6-2 gescoord en komt langzaam het geloof weer terug. Daarna wordt Alphen in het veld weer wat scherper en vooral ook feller. Het wordt weer een echte strijd en ook wij komen weer aan aanvallen toe. Voorin zijn Elian en Ryu dreigend, uit één zo'n aanval schiet Ryu weer op de paal. 2e keer voor hem, dus het geluk zit hem niet mee vandaag. Ook heeft hij een aantal mooie passjes en voorzetten in huis waaruit Elian en Dylan net niet weten te scoren.

Tijd voor de laatste time-out. Even bijkomen, bij beide teams begint de vermoeidheid wel toe te slaan. Niet zo gek ook in zo'n wedstrijd. Maar nog 10 minuten doorgaan en alles geven wat je hebt. Jurre en Dexx hebben alles achterin onder controle, er wordt weinig meer weggeven. Een verdwaald schot komt nog op de buitenkant van de paal, maar Quinn zat daar ook goed bij. Maar in het laatste kwart zijn speelt Alphen vooral op de helft van VVSB. Als hun keeper de bal gunt aan Luca kan hij de bal zo in het lege doel passen en daarmee zijn 4e scoren. Dan probeert VVSB het nog 1 keer van afstand, met een geweldige trap wordt Quinn nog 1x verschalkt. Deze was echt onhoudbaar. Maar het slotakkoord is voor Dylan. Ook hij kan heel goed schieten en als hij van afstand de bal lekker raakt scoort hij de mooiste goal van de wedstrijd. Stijf in de kruising en 8-3 voor Alphen.

Een geweldige overwinning tegen een zeer goede tegenstander met zeer behendige spelertjes. Maar die heeft Alphen ook. En door dit soort wedstrijden wekelijks te spelen worden de Alphense talenten snel beter. Iedereen heeft vandaag weer genoten van een enerverende wedstrijd en als coach ben ik erg trots op ze!
 

Verslagen

Terug naar boven